1 |
Dersin Adı: |
FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ |
2 |
Dersin Kodu: |
ORGS238 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
4 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Dr. Ögr. Üyesi SEVİN TEOMAN DURAN |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
MYO Yönetim Kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr.Gör. Dr. Sevin TEOMAN DURAN Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu 16700-Karacabey/BURSA Tel: 0224 676 16 09 Email:sevinteoman@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Dersin amacı, öğrencilerin fide üretimi hakkında bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamaktır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Öğrenciler çevre ve insan sağlığını göz önünde bulundurarak, sebze fidesi yetiştiriciliği alanında deneyim kazanacaklardır. |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Fidenin tanımı ve farklı sebze türlerine ait fidelerin görsel olarak tanıtılması |
|
2 |
Fide ile yetiştiriciliğinin amaçları ve önemi |
|
3 |
Dünya'da ve Türkiye de fideciliğin günümüzdeki durumu, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri |
|
4 |
Fide üretimi için gerekli ekolojik faktörler |
|
5 |
Fide yetiştirme ortamlarının tanıtımı ve hazırlanması |
|
6 |
Yazlık ve Kışlık sebze türlerinin fide üretim yöntemleri |
|
7 |
Sebze fidelerinde hastalık ve zararlılar |
|
8 |
Fide üretiminde kültürel uygulamalar |
|
9 |
Organik fide üretimi |
|
10 |
Topraksız tarımda fide yetiştiriciliği |
|
11 |
Aşılı fide nedir? Türkiye'de aşılı fide uygulamaları |
|
12 |
Sebzelerde kullanılan aşı yöntemleri |
|
13 |
Fide dikim sistemlerinin tanıtımı ve fide dikim yerlerinin hazırlanması |
|
14 |
Fide üretim tesislerinin genel özellikleri |
|