Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ
1 Dersin Adı: FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ
2 Dersin Kodu: ORGS238
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Dr. Ögr. Üyesi SEVİN TEOMAN DURAN
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: MYO Yönetim Kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Öğr.Gör. Dr. Sevin TEOMAN DURAN
Bursa Uludağ Üniversitesi
Karacabey Meslek Yüksekokulu
16700-Karacabey/BURSA
Tel: 0224 676 16 09
Email:sevinteoman@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Dersin amacı, öğrencilerin fide üretimi hakkında bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamaktır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Öğrenciler çevre ve insan sağlığını göz önünde bulundurarak, sebze fidesi yetiştiriciliği alanında deneyim kazanacaklardır.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Fide yetiştiriciliğinin amacı ve önemini kavrar;
2 Fide üretimi konusunda teknik bilgiye sahip olur.;
3 Fide üretiminde karşılaşılan sorunlara çözüm bulabilir.;
4 Farklı sebze türlerine ait fidelerin ekolojik istekleri hakkında bilgi sahibi olur;
5 Farklı sebze tülerine ait sebze fidelerini üretebilir;
6 Organik fide üretim yöntemlerini öğrenir.;
7 Fide üretim tesislerinin genel özellikleri hakkında bilgi sahibi olur;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Fidenin tanımı ve farklı sebze türlerine ait fidelerin görsel olarak tanıtılması
2 Fide ile yetiştiriciliğinin amaçları ve önemi
3 Dünya'da ve Türkiye de fideciliğin günümüzdeki durumu, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
4 Fide üretimi için gerekli ekolojik faktörler
5 Fide yetiştirme ortamlarının tanıtımı ve hazırlanması
6 Yazlık ve Kışlık sebze türlerinin fide üretim yöntemleri
7 Sebze fidelerinde hastalık ve zararlılar
8 Fide üretiminde kültürel uygulamalar
9 Organik fide üretimi
10 Topraksız tarımda fide yetiştiriciliği
11 Aşılı fide nedir? Türkiye'de aşılı fide uygulamaları
12 Sebzelerde kullanılan aşı yöntemleri
13 Fide dikim sistemlerinin tanıtımı ve fide dikim yerlerinin hazırlanması
14 Fide üretim tesislerinin genel özellikleri
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Genel Sebzecilik, Bursa Uludağ Üniversitesi Ders Notları, Prof.Dr. Vedat Şeniz
Bahçe bitkileri,Eriş,A.,Şeniz,V.U.Ü.Ziraat Fakültesi Ders Notları No:28,1991.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Test/Klasik Sınav
Açıklama Test/Klasik Sınav
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 12 1 12
Ödevler 0 10 20
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 2 5 10
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 15 15
Toplam İş Yükü 95
Toplam İş Yükü / 30 saat 3,17
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11
OK1 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0
OK3 0 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0
OK7 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr