1 |
Dersin Adı: |
BİLGİ YÖNETİMİ |
2 |
Dersin Kodu: |
BYAS026 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
4 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
1 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr.Gör. HANDAN AKSÜYEK |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Meslek Yüksekokulları Yönetim Kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr.Gör. Handan AKSÜYEK aksuyekh@uludag.edu.tr U.Ü.Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu AOS Kampüsü 0224 2615540 |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Bilgiyi oluşturan günlük faaliyetlerinin düzenlenmesi, bilgi üzerinde işlemler yapabilmek, bilgiyi dönüştürmek, bilgiyi iletmek, ve saklamak gibi temel işlemleri gerçekleştirebilmektir. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Bilgi toplumu olmanın önem kazandığı günümüzde bilgiye ulaşma, yönetme ve değerlendirebilme konusunda mesleki alanda yetkinlik kazanılmaktadır. |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Bilgi nedir? Bilginin önemi nedir? |
Veri, enformasyon |
2 |
Veri, enformasyon |
Kurumsal bilgi yönetimi |
3 |
Bilginin işletme yönetimine katkıları |
Bilgi toplumunda karşılaşılan problemler |
4 |
Kurumsal bilgi yönetimi |
Yönetim bilgi sistemleri |
5 |
Bilgi toplumu ve bilgi ekonomisinin analizi |
Örnek Uygulamalar |
6 |
Bilgi toplumunda karşılaşılan problemler |
İnternet ve e-ticaretin önemi |
7 |
Yönetim bilgi sistemleri |
İnternet ve ifade özgürlüğü |
8 |
Ders Tekrarı |
Bilgi yönetim modelleri uygulamaları |
9 |
Bilgi temelli toplumlar |
|
10 |
İnternet ve e-ticaretin önemi |
|
11 |
Veri tabanı yönetimi ve müşteri ilişkileri yönetimi |
|
12 |
İnternet ve ifade özgürlüğü |
|
13 |
Bilgi yönetim modelleri |
|
14 |
Bilgi yönetim modelleri uygulamaları |
|