1 | Dersin Adı: | AT BESLEME ve YEM BİLGİSİ |
2 | Dersin Kodu: | AAAZ116 |
3 | Dersin Türü: | Zorunlu |
4 | Dersin Seviyesi: | Önlisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 1 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 2 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 2 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | Yok |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Öğr. Gör. Dr. HASAN BASRİ TEK |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | Öğr. Gör. Dr. Hasan Basri TEK |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr. Gör. Dr. Hasan Basri TEK U.Ü. Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu, Görükle Yerleşkesi 16059 Görükle / Nilüfer, BURSA hbtek@uludag.edu.tr Tel: 0224 275 52 44 |
18 | Dersin Web Adresi: | http://www.uludag.edu.tr/mennanpasinli |
19 | Dersin Amacı | At beslemenin temel prensiplerini ve amaca yönelik beslenme stratejilerinin hazırlanmasını öğretmek |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: | Mezunların sağlıklı at besleme konusunda pratik bilgilere sahip olmalarını sağlar |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Atlarda sindirim fizyolojisi | |
2 | Atların beslenme alışkanlıkları | |
3 | Besin maddeleri ve özellikleri | |
4 | Sağlıklı yem maddelerinin temini ve depolanması | |
5 | Yem katkı maddeleri ve fonksiyonları | |
6 | Atlarda vücut kondüsyon skoru ve değerlendirilmesi | |
7 | Tay besleme prensipleri | |
8 | Damızlık atlarda besleme prensipleri | |
9 | Beslenme ve performans arasındaki ilişki | |
10 | Spor atlarında besleme stratejileri | |
11 | Yemlerin hazırlanması ve depolanması | |
12 | Mera kullanımı ve planlaması | |
13 | 1- Atlarda hatalı beslenme ve sonuçları | |
14 | 2- Atlarda hatalı beslenme ve sonuçları |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
1. Yemler, yem hijyeni ve teknolojisi (Düzeltilmiş 2. baskı). Ergun, A., Tuncer, D. S., Çolpan, İ., Yalçın,S., Yıldız, G., Küçükersan, K., Küçükersan, S. Sehu, A.; Pozitif Matbaacılık, Ankara, 2004. 2. Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları (Geliştirilmiş 2. baskı). Ed. Ergün, A., Tuncer, Ş.D.;Pozitif Matbaacılık, Ankara,2004. 6. Livestock Feeds and Feeding (Fifth Edition). Kellerns, R.O., Church, D.C. Prentice Hall, New Jersey, 2002. 3. Tables of Composition and Nutritional Value of Feed Materials. Ed. Sauvant, D., Perez, J.M., Tran, G. INRA Editions, Wageningen Academic Publishers, 2004. 4.Animal Feeds, Feeding And Nutrition and Ration Evaluation. Tisch, D. Thomson Learning, 2005. |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 1 | 40 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 2 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | Düzey belirleme değerlendirmesi İzleme değerlendirmesi | |
Açıklama | Çoktan seçmeli testler, sözlü sınavlar, performans değerlendirmesi |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 0 | 0 | 0 |
Ödevler | 0 | 0 | 0 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 1 | 16 | 16 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 16 | 16 |
Toplam İş Yükü | 60 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 2 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 2 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |