1 |
Dersin Adı: |
ILIMAN İKLİM MEYVELERİ I |
2 |
Dersin Kodu: |
BAH4101-Z |
3 |
Dersin Türü: |
Zorunlu |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
4 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
7 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
2 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
-- |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. ERDOĞAN BARUT |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Prof. Dr. Ümran Ertürk Prof.Dr. Cevriye Mert Doç.Dr. Arif ATAK |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
ebarut@uludag.edu.tr 224-2941473 Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Nilüfer/Bursa |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Ilıman iklimlerde yetişen sert çekirdekli meyve türlerinden ticari önem sahip olanların ve kivinin yetiştirilme yöntemlerinin bilgi ve becerisini kazandırmaktır |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Ülkemizde yetişen önemli sert çekirdekli meyve türleri ve kivi türü hakkında bilgi edinmek ve bu bilgileri mesleki alanda uygulamak |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Zeytinin ekonomik önemi, çeşitleri, morfolojik ve biyolojik özellikleri,
|
Uygulama programının belirlenerek uygulamalar hakkında öğrenciler bilgi verilmesi |
2 |
Zeytinin döllenme biyolojisi, ekolojik istekleri, çoğaltımı
|
Zeytin yetiştiriciliği ile ilgili görsellerin (video, CD vb.) izlenmesi |
3 |
Zeytin bahçesi kurulması, yıllık bakım işlemleri ve hasadı
|
Bölüme ait zeytin bahçelerinde inceleme |
4 |
Şeftalinin ekonomik önemi, çeşitleri, morfolojik ve biyolojik özellikleri, döllenme biyolojisi |
Bölüme ait şeftali koleksiyon bahçesinin ziyaret edilmesi |
5 |
Şeftalinin ekolojik istekleri, anaçları ve yetiştiriciliği, bahçe kurulması, yıllık bakım işlemleri ve hasadı |
Bölüme ait farklı terbiye sistemlerinden oluşan şeftali bahçesinde budama uygulamaları |
6 |
Nektarinin ekonomik önemi, çeşitleri, morfolojik ve biyolojik özellikleri,döllenme biyolojisi, ekolojik istekleri, anaçları ve yetiştiriciliği, bahçe kurulması, yıllık bakım işlemleri ve hasadı |
Bölüme ait nektarin koleksiyon bahçesinin ziyaret edilmesi |
7 |
Kirazın ekonomik önemi, çeşitleri, morfolojik ve biyolojik özellikleri, döllenme biyolojisi |
Ders kapsamında işlenen meyve türleri ile ilgili bahçe kurulması ve buna yönelik fizibilite raporunun hazırlanması ile ilgi ödev için grupların oluşturulması ve fizibilite raporu hakkında bilgi verilmesi |
8 |
Kirazın ekolojik istekleri, anaçları ve yetiştiriciliği, bahçe kurulması, yıllık bakım işlemleri ve hasadı |
UFO terbiye şekli verilmiş kiraz ağaçlarında budamanın anlatılması |
9 |
Vişnenin ekonomik önemi, çeşitleri, morfolojik ve biyolojik özellikleri, döllenme biyolojisi, ekolojik istekleri, anaçları ve yetiştiriciliği, bahçe kurulması, yıllık bakım işlemleri ve hasadı |
Bölüme ait vişne bahçesinin ziyaret edilmesi |
10 |
Eriğin ekonomik önemi, çeşitleri, morfolojik ve biyolojik özellikleri, döllenme biyolojisi,ekolojik istekleri, anaçları ve yetiştiriciliği, bahçe kurulması, yıllık bakım işlemleri ve hasadı |
UFO terbiye şekli verilmiş erik parselinde konu ile ilgili bilgi verilmesi ve budama
|
11 |
Kayısının ekonomik önemi, çeşitleri, morfolojik ve biyolojik özellikleri, döllenme biyolojisi |
UFO terbiye şekli verilmiş kayısı parselinde konu ile ilgili bilgi verilmesi ve budama |
12 |
Kayısının ekolojik istekleri, anaçları ve yetiştiriciliği, bahçe kurulması, yıllık bakım işlemleri ve hasadı |
Ödevlerin dinlenmesi ve değerlendirme |
13 |
Kivinin ekonomik önemi, çeşitleri, morfolojik ve biyolojik özellikleri, döllenme biyolojisi |
Ödevlerin dinlenmesi ve değerlendirme |
14 |
Kivinin ekolojik istekleri, çoğaltılması, bahçe kurulması, yıllık bakım işlemleri ve hasadı |
Ödevlerin dinlenmesi ve değerlendirme |