Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
BESLENME ve DİYETETİĞE GİRİŞ
1 Dersin Adı: BESLENME ve DİYETETİĞE GİRİŞ
2 Dersin Kodu: BES1001
3 Dersin Türü: Zorunlu
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 1
7 Dersin AKTS Kredisi: 2
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 1
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. Nalan Hakime NOĞAY
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Prof. Dr. Nalan Hakime NOĞAY
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Prof.Dr. Nalan Hakime Noğay
e-posta: nalanhakime@uludag.edu.tr
Tlf: 02242942473
Bursa Uludağ Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bursa
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Öğrencilere bölüm, anabilim dalları, meslek eğitim ve uygulama standartları ve meslek etiği konusunda bilgi ve beceri kazandırmak.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Diyetisyenlik mesleğinin çalışma alanlarını tanır, meslek etiği hakkında temel bilgileri bilir.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Sağlık Bilimleri Fakültesini ve Beslenme ve Diyetetik Bölümünü tanır.;
2 Diyetisyenlik mesleğini ve çalışma alanlarını tanır.;
3 Meslek etiği ve deontoloji ile ilgili temel bilgileri öğrenir.;
4 Mesleğinin gerektirdiği davranış ve aktiviteleri tanımlama ve uygulama becerileri kazanır.;
5 Diyetisyenlik mesleği ile ilgili bilgileri edinebilecekleri kaynaklara ulaşabilme becerisini kazanır.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Fakülte, bölüm ve öğrenci yönetmeliklerinin tanıtımı
2 Fakülte, bölüm ve öğrenci yönetmeliklerinin tanıtımı
3 Dünden bugüne Beslenme ve Diyetetik Biliminin Gelişmesi-I
4 Dünden bugüne Beslenme ve Diyetetik Biliminin Gelişmesi-II
5 Beslenme ve Diyetetik Eğitim ve Öğretimi
6 Diyetisyenlik Meslek Örgütünün Tanıtılması-I
7 Diyetisyenlik Meslek Örgütünün Tanıtılması-II
8 Diyetisyenin resmi belgelerdeki yeri, tanımı ve görevleri-I
9 Diyetisyenin resmi belgelerdeki yeri, tanımı ve görevleri-II
10 Diyetisyenlik mesleği için etik kurallar-I
11 Diyetisyenlik mesleği için etik kurallar-II
12 Diyetisyenlik Mesleği Uygulama Alanı Örneği
13 Meslekleri ile ilgili temel kaynakları ve ulaşım yollarının tanıtımı
14 Meslekleri ile ilgili temel kaynakları ve ulaşım yollarının tanıtımı
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1-Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetmelikleri
2-Beslenme ve Diyet Dergisi
3-Diyetisyenlik Eğitimi ve Meslek Etiği. Prof. Dr. Muhittin Tayfur, Uzm. Dyt Olcay Barış, Dyt. Naciye Nazan Baştaş
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Ölçme ve değerlendirme, Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır.
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 1 14
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 1 1
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 1 1
Toplam İş Yükü 58
Toplam İş Yükü / 30 saat 1,93
Dersin AKTS Kredisi 2
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9
OK1 2 2 2 2 5 2 2 2 2
OK2 2 2 2 2 5 2 2 2 2
OK3 2 2 2 2 5 2 2 2 2
OK4 2 2 2 2 5 2 2 2 2
OK5 2 2 2 2 5 2 2 2 2
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr