Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
Duyu Organları Fizyolojisi
1 Dersin Adı: Duyu Organları Fizyolojisi
2 Dersin Kodu: VFZ6016
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Doktora
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 2
7 Dersin AKTS Kredisi: 2
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 1
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. NURTEN YAKAR
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Prof. Dr. Nurten GALİP
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: nurteng@uludag.edu.tr
+90 224 294 1273
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Fizyoloji AbD Görükle Bursa 16059
18 Dersin Web Adresi: http://www.veteriner.uludag.edu.tr
19 Dersin Amacı Duyu organlarının fizyolojik olaylarını açıklamak.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Öğrenci duyu organlarının fizyolojisi hakkında bilgi ve deneyimini arttırır.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Duyu organlarının fizyo-anatomisini tanımlayabilme;
2 Duyu reseptörlerinin fizyolojisini açıklayabilme;
3 Duyusal sinir sistemini tanımlayabilme ;
4 Somatosensör sistem fizyolojisini tanımlayabilme;
5 Duyu organlarını listeleyebilme ;
6 Ağrı fizyolojisini açıklayabilme ;
7 İşitme ve görme fizyolojisini açıklayabilme ;
8 Tat alma ve koklama fizyolojisini açıklayabilme ;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Duyu Organları
2 Isı ,ağrı,görme Görüntü Oluşumu
3 Görüntü Oluşumu Görmede Kırma Kusurları
4 İşitme
5 Sağırlık
6 Denge Organı (Vestibuler Organ)
7 Utrikulus ve Sakkulusun Görevleri
8 Yarım Daire kanalları
9 Hareket Hastalığı
10 Koku Duyusu
11 Vomeronazal Organ Koku reseptörlerinin Özelliği
12 Tat Duyusu Tat Tomurcukları
13 Tat Örnekleri
14 Hayvanlarda Bireysel Farklılıklar
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1- YAMAN, K. Fizyoloji. Ezgi kitabevi, Bursa, 2004.
2- YILMAZ B. Fizyoloji. Medisan Yayınevi, Ankara, 2000.
3- NOYAN A. Fizyoloji Ders Kitabı, Meteksan Yayınevi, Ankara, 1993.
4- GUYTON AC., HALL JE. Tıbbi Fizyoloji Nobel Yayınevi, İstanbul, 2000.
5- CUNNINGHAM JG. Textbook of Veterinary Physiology, Elsevier, USA, 2002
6- CHURCH DC. Digestive Physiology and nutrition of Ruminants.Metropolitan Printing Co. Portlan, 1976
7- YILMAZ B. Hormonlar ve üreme fizyolojisi, Medisan Yayınevi, Ankara, 1999.
8- SMITH, C.: Biology of Sensory Systems, Wiley, 2009.
9- REECE, W.O: Dukes' Physiology of Domestic Animals, 12th Edition, Comstock Publishing, 2004..
10. MØLLER, A.R.: Sensory system: Anatomy and physiology., Academic press, Elsevier, USA, 2003.
11. HILL, R.W., WYSE, G.A.: Animal Physiology, Harper Collins Publishers, USA, 1988.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 30
Kısa Sınav 1 10
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları test sınavı
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 1 14
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 2 2
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 2 2
Toplam İş Yükü 62
Toplam İş Yükü / 30 saat 2
Dersin AKTS Kredisi 2
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 5 4 3 3 4 5 4 4 4 4 4 4
OK2 5 5 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5
OK3 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5
OK4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
OK5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
OK6 5 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
OK7 5 5 4 5 5 5 4 4 5 5 5 5
OK8 5 5 4 4 5 5 4 4 5 5 5 5
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr