Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
YEM KATKI MADDELERİ
1 Dersin Adı: YEM KATKI MADDELERİ
2 Dersin Kodu: ZTK6201
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Doktora
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 1
7 Dersin AKTS Kredisi: 6
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 3
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. İbrahim AK
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Görükle Kampüsü 16059 Bursa/TÜRKİYE
ifilya@uludag.edu.tr, 0 224 2941555
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Karma yem üretimi ve silaj üretiminde kullanılan katkı maddeleri hakkında güncel bilgileri paylaşmak
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Yem katkı maddeleri ve hayvan beslemede etkileri konusunda güncel bilgilere sahip olmak
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Yem katkı maddelerini tanır ;
2 Yem katkı maddelerinin genel özelliklerini kavrar;
3 Yem katkı maddelerinin hayvan sağlığı ve verimi üzerine etkilerini bilir ;
4 Ruminant yemlerine katılan yem katkı maddelerini tanır ;
5 Kanatlı yemlerine katılan yem katkı maddelerini tanır ;
6 Silajlarda kullanılan katkı maddeleri ve bunların fermantasyon üzerine etkilerini tartışır.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Giriş, yem katkı maddesinin tanımı ve genel özellikleri
2 Karma yemlerde kullanılan yem katkı maddeleri
3 Enzimler
4 Antioksidanlar
5 Probiyotikler, prebiyotikler
6 Antifungaller
7 Rumen tamponlayıcılar
8 Pelet bağlayıcılar
9 Koksidiyostatlar
10 Tatlandırıcılar
11 Hormon ve hormon benzeri bileşikler
12 Antibiyotikler
13 Silaj katkı maddeleri
14 Diğer yem katkı maddeleri
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1. Ergül, M., 2005. Karma Yemler ve Karma Yem Teknolojisi, Ders kitabı, 3. Basım, Bornova-İzmir
2. McEllhiney, R.R. (Editor), Feed Manufacturing Technology IV, 1994, 606 pp. -Van der Poel, A.F.B.,Vahl, J.., Kwakkel, R.P., (Eds), 2001 Advances in Proceedings of the Nutritional Technology 1st World Feed Conference, Utrecht, November 7-8., 262 pp.
3. Engelen, G.M.A., Van der Poel, A.F.B., 1999. Post-pelletingapplication of liquid additives, Wageningen Pers, Wageningen, The Netherlands, 1999., 96 pp. Elektronik ortama aktarılmış sunu.
4.Woolford, M. K., 1984. The Silage Fermentation. Marcel Dekker, Inc., New York. NY.
5.Filya, İ. 2001. Silaj Teknolojisi. Hakan Ofset, İzmir
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 4 40
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 5 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Dersin Ölçme ve değerlendirmesi Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisans üstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre yapılmaktadır.
Açıklama Sınav sonuçları öğrenci otomasyonu sistemi ile harf notu olarak belirlenmekte ve otomasyon sisteminden öğrenciye ilan edilmektedir.
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 3 42
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 4 30 120
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 0 0 0
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 25 25
Toplam İş Yükü 187
Toplam İş Yükü / 30 saat 6,23
Dersin AKTS Kredisi 6
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10
OK1 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 4 0 3 2 4 0 0 0 0 0
OK3 5 0 3 5 0 0 0 0 0 0
OK4 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr