Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
MİKROBİYAL BİYOTEKNOLOJİ
1 Dersin Adı: MİKROBİYAL BİYOTEKNOLOJİ
2 Dersin Kodu: KIM5061
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Doktora
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 1
7 Dersin AKTS Kredisi: 6
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 3
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu -
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. ASLI GÖÇENOĞLU SARIKAYA
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: -
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Doç. Dr. Aslı GÖÇENOĞLU SARIKAYA
agocenoglu@uludag.edu.tr
Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Görükle-Bursa, 16059
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Dersin amacı mikroorganizmaları tanımak, yaşamın birçok alanında kullanım alanı bulan mikrobiyal biyoteknoloji ile ilgili mikrobiyal büyüme, mikrobiyal metabolizma ve primer-sekonder metabolit üretimi hakkında bilgi sahibi olmaktır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Mikroorganizmaları ve kullanım alanlarını tanır.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Mikroorganizmaları ve sınıflandırmalarını anlayabilir;
2 Mikroorganizmaların metabolizmalarını ve büyüme koşullarını kavrayabilir;
3 Mikroorganizmaların endüstride kullanım alanlarını ve tekniklerini anlayabilir;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Mikrobiyal biyoteknolojinin tarihçesi, giriş ve uygulama alanları
2 Taksonomik kategoriler, mikroorganizmaların sınıflandırılması, tanımlanması
3 Mikroorganizmalarda meydana gelen metabolik reaksiyonlar
4 Endüstride kullanılan mikroorganizmalar ve bunların ürünleri
5 Endüstride kullanılan mikroorganizmaların izolasyonunda kullanılan strateji ve teknikler
6 Primer ve sekonder metabolitler
7 Pilot-ölçek ve endüstriyel ölçekli fermantasyon teknikleri
8 Kapalı ve açık sistemde büyütme ve oluşturulan ürünlerin endüstride elde edilme yöntemleri
9 Mikroorganizmalardan antibiyotik eldesi
10 Mikroorganizmalardan vitamin eldesi
11 Mikroorganizmalardan protein eldesi
12 Mikroorganizmalardan enzim eldesi
13 Mikroorganizmalardan biyopolimer eldesi
14 Alkollü içeceklerin fermantasyonu
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Glazer, A.N., Nikaido, H. Microbial Biotechnology: Fundamentals of Applied Microbiology, Cambridge University Press, 2007. Mikrobiyoloji, Nezihe Tunaali. Palme Yayıncılık, Ankara, 2009.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Yazılı sınav
Açıklama Yazılı sınav
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 3 42
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 6 84
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 20 20
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 30 30
Toplam İş Yükü 176
Toplam İş Yükü / 30 saat 5,87
Dersin AKTS Kredisi 6
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10
OK1 4 4 5 5 5 5 5 4 5 4
OK2 4 4 5 5 5 5 5 4 5 4
OK3 4 4 5 5 5 5 5 4 5 4
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr