1 |
Dersin Adı: |
MİKROBİYAL BİYOTEKNOLOJİ |
2 |
Dersin Kodu: |
KIM5061 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Doktora |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
1 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
1 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
6 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
3 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
- |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Doç. Dr. ASLI GÖÇENOĞLU SARIKAYA |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
- |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Doç. Dr. Aslı GÖÇENOĞLU SARIKAYA agocenoglu@uludag.edu.tr Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Görükle-Bursa, 16059 |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Dersin amacı mikroorganizmaları tanımak, yaşamın birçok alanında kullanım alanı bulan mikrobiyal biyoteknoloji ile ilgili mikrobiyal büyüme, mikrobiyal metabolizma ve primer-sekonder metabolit üretimi hakkında bilgi sahibi olmaktır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Mikroorganizmaları ve kullanım alanlarını tanır. |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Mikrobiyal biyoteknolojinin tarihçesi, giriş ve uygulama alanları |
|
2 |
Taksonomik kategoriler, mikroorganizmaların sınıflandırılması, tanımlanması |
|
3 |
Mikroorganizmalarda meydana gelen metabolik reaksiyonlar |
|
4 |
Endüstride kullanılan mikroorganizmalar ve bunların ürünleri |
|
5 |
Endüstride kullanılan mikroorganizmaların izolasyonunda kullanılan strateji ve teknikler |
|
6 |
Primer ve sekonder metabolitler |
|
7 |
Pilot-ölçek ve endüstriyel ölçekli fermantasyon teknikleri |
|
8 |
Kapalı ve açık sistemde büyütme ve oluşturulan ürünlerin endüstride elde edilme yöntemleri |
|
9 |
Mikroorganizmalardan antibiyotik eldesi |
|
10 |
Mikroorganizmalardan vitamin eldesi |
|
11 |
Mikroorganizmalardan protein eldesi |
|
12 |
Mikroorganizmalardan enzim eldesi |
|
13 |
Mikroorganizmalardan biyopolimer eldesi |
|
14 |
Alkollü içeceklerin fermantasyonu |
|