GIDA SANAYİNDE KULLANILAN BAHARATLAR ve ÖZELLİKLERİ
1
Dersin Adı:
GIDA SANAYİNDE KULLANILAN BAHARATLAR ve ÖZELLİKLERİ
2
Dersin Kodu:
GMB6036
3
Dersin Türü:
Seçmeli
4
Dersin Seviyesi:
Doktora
5
Dersin Verildiği Yıl:
2
6
Dersin Verildiği Yarıyıl:
4
7
Dersin AKTS Kredisi:
6
8
Teorik Ders Saati (saat/hafta):
3
9
Uygulama Ders Saati (saat/hafta):
0
10
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta):
0
11
Dersin Önkoşulu
Yok
12
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
13
Dersin Dili:
Türkçe
14
Dersin Veriliş Şekli
Yüz yüze
15
Dersin Koordinatörü:
Prof. Dr. VİLDAN UYLAŞER
16
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri:
Prof. Dr. Vildan UYLAŞER Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 16059 Görükle/ Bursa Tel:02242941499 E-mail:uylaserv@uludag.edu.tr
18
Dersin Web Adresi:
19
Dersin Amacı
Dersin amacı, öğrenciler baharatların özellikleri, sınıflandırılması, biyoaktif bileşenleri ve kullanım alanları hakkında bilgilendirmek
20
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
Öğrenciler baharatlarla ilgili detaylı bilgi sahibi olur ve gıda teknolojisi alanında bu bilgiyi çeşitli formlarda kullanabilirler.
21
Ders Öğrenme Kazanımları
1
Baharatların özelliklerini öğrenir,
;
2
Baharat üretim ve işleme tekniklerini öğrenir;
3
Baharatların ambalajlanması ve depolanmasını öğrenir;