1 |
Dersin Adı: |
SANAYİ SEBZECİLİĞİ |
2 |
Dersin Kodu: |
BAB6030 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Doktora |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
1 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
2 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
6 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
3 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
|
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Doç. Dr. Sevinç BAŞAY |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
|
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Doç. Dr. Sevinç BAŞAY sevincbasay@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
İklim Değişikliği ve Bahçe Bitkilerinde Uyum Süreci hakkında sahibi olmak. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Meslekte iklim değişikliği sebebi ile karşılaşacağı zorlukları öncede bilme ve bu sorunları çözme yönünde farklı çözümler üretebilmek için bilgi birikimine sahip olmak. |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Sebzeciliğin günümüzdeki durumu |
|
2 |
Sebzelerin değerlendirilme şekilleri |
|
3 |
Sanayi sektöründe değerlendirilen sebze tür ve çeşitleri ile özellikleri |
|
4 |
Sanayi sektöründe değerlendirilen sebze tür ve çeşitleri ile özellikleri |
|
5 |
Sanayi sektöründe değerlendirilen sebze tür ve çeşitleri ile özellikleri |
|
6 |
Sanayi sektörünün istekleri |
|
7 |
Sanayi sektörünün istekleri |
|
8 |
Sanayiye yönelik sebze yetiştiriciliği ve dikkat edilecek hususlar |
|
9 |
Sanayiye yönelik sebze yetiştiriciliği ve dikkat edilecek hususlar |
|
10 |
Sanayi sebzeciliğine örnek bazı sebze türlerinde yetiştiricilik |
|
11 |
Sanayi sebzeciliğine örnek bazı sebze türlerinde yetiştiricilik |
|
12 |
Sanayi sebzeciliğine örnek bazı sebze türlerinde yetiştiricilik |
|
13 |
Gezi (Teknik ve kültürel) |
|
14 |
Dersin, konuların ve öğrenilenlerin genel bir değerlendirmesi |
|