1 |
Dersin Adı: |
ŞARAP SERVİSİ |
2 |
Dersin Kodu: |
ASLS002 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
1 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr. Gör. Dr. PINAR AYDIN TEMEL |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Meslek Yüksekokulları Yönetim Kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları. |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr.Gör. Pınar AYDIN TEMEL Adres: UÜ. Harmancık Meslek Yüksekokulu Tel: 0 (224) 294 26 92 (Dahili: 63103) Fax: 0 224 881 32 18 e-mail: paydin@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Şarap çeşitlerinin satın alınması, depolanması, servisini yapma yeterliliğinin kazandırılması. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Ders, öğrencilerde şarap servisi konusunda yeterlilik kazandırmaktadır. |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Dönem sonu menü değişimi yapmak |
Şarap menüsü |
2 |
Şarapları depolamak/saklamak
Şarap stok sayılarını belirlemek
|
Şarap depolama |
3 |
Menü oluşumu sırasında şarap seçimi yapmak/yardımcı olmak |
Şarap takdimi ve seçimi |
4 |
Şarap servisi için gerekli malzemelerin kontrolünü yapmak
Bardakların seçimi ve kontrolünü yapmak
|
Şarap servisi ekipmanları hazırlığı |
5 |
Personele periyodik olarak şarap bilgisi eğitimi vermek |
Şarap bilgisi sunumu |
6 |
Personele Servis öncesi meetingde şarap bilgisi vermek |
Şarap bilgisi sunumu ve tartışması |
7 |
Şarap servisi için gerekli malzemelerin kontrolünü yapmak
Bardakların seçimi ve kontrolünü yapmak
|
Şarap servis ekipmanları, kontrolü ve bakımı |
8 |
Şarapların oluşum sürecini araştırmak /tanıtmak |
Şıra çıkarmak, tortu gözlemleme |
9 |
Menü kartında şarapları çeşitlerine göre sıralamak |
Menü kartı yazmak |
10 |
Bardakta servis edilecek şarapların seçimini yapmak
Yiyecek gruplarına göre şarap önerisinde bulunmak/servis yapmak/yaptırmak
|
Şarap bardakları hazırlığı |
11 |
Roze şarap servisi yapmak/yaptırmak |
Rose şarap servisi |
12 |
Kırmızı şarap servisi yapmak/yaptırmak |
Kırmızı şarap servisi |
13 |
Köpüklü şarap ve Şampanya servisi yapmak/yaptırmak |
Köpüklü şarap servisi |
14 |
Beyaz şarap servisi yapmak/yaptırmak |
Beyaz şarap servisi |