Pancarın önemli hastalık ve zararlıları ile ilgili açıklamalar
7
Pancarın hasadı ve silolanlanması
8
Şeker pancarı ıslah yöntemleri.
9
Dünyada ve ülkemizde patates üretimi
10
Patatesin kullanım alanları ve kalitesi
11
Patates türlerinin morfolojik yapıları ve sistematiği
12
Modern patates yetiştirme tekniği
13
Patatesin hasadı ve depolanması
14
Patates ıslah yöntemleri
23
Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar:
1. Nişasta ve Şeker Bitkileri ve Islahı. F.İNCEKARA. E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları No:101.Bornova, İzmir. 2.Şeker Pancarının Fizik ve Kimyası. Türkiye Şeker Fab. A.Ş. Yayınları No:208, Ankara. 3. Nişasta, Şeker Bitkileri ve Islahı. Prof.Dr. Kamil İLİSULU. Ankara Üniv. Zir. Fak. Yayınları, No: 960. 4.Potato:Production,Storing, Processing. AVI Publishing Company.USA. 5.Sugar Beet.Edited by A. Philip Draycott. CHIPS. Texas-USA.
24
Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI
SAYISI
KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav
0
0
Kısa Sınav
0
0
Ödev
0
0
Yıl sonu Sınavı
1
100
Toplam
1
100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı
0
Finalin BAşarıya Oranı
100
Toplam
100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Ölçme ve değerlendirme Bursa Uludağ Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır.
Açıklama
Sonuçlar öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir.
25
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
SAYISI
Süresi [Saat]
Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler
14
3
42
Uygulamalı Dersler
0
0
0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)
4
5
20
Ödevler
0
0
0
Projeler
1
30
30
Arazi Çalışmaları
4
8
32
Arasınavlar
0
0
0
Diğer
3
2
6
Yarıyıl Sonu Sınavları
1
50
50
Toplam İş Yükü
180
Toplam İş Yükü / 30 saat
6
Dersin AKTS Kredisi
6
26
PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU