Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
KULUÇKAHANE ÜRETİM TEKN.VE HİJYENİ
1 Dersin Adı: KULUÇKAHANE ÜRETİM TEKN.VE HİJYENİ
2 Dersin Kodu: LVSS235
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu YOK
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr.Gör. NAZİF UZUN
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: MYO Yönetim Kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: e-posta : nazifuzun@uludag.edu.tr
Telefon: 0 224 2942662
Adres: Uludağ Üniversitesi, Karacabey Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Karacabey/BURSA
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Kanatlı sektörünün bir üretim seksiyonu olan kuluçkahanede civciv üretim tekniğinin öğretilmesi amaçlanmıştır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Kuluçka yönetimini öğrenir.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Kanatlı işletmesinde kuluçkahaneyi ayrı bir birim olarak tanıyabilme;
2 Yeni kuluçka biriminin bölümlerini tasarlayabilme;
3 Kaliteli sağlıklı bir civcivi ile sağlıksız bir civcivi ayırt edebilme ;
4 Yumurtalık civcivlerde kanattan ve renkten cinsiyet ayırt edebilme ;
5 Kaliteli damızlık yumurtayı ayırt edebilme;
6 Kuluçka makinesi teknik özelliklerini anlayabilme ;
7 Dişi yumurtalık civcive aşı uygulayabilme;
8 Kuluçka hijyenini sağlayabilme;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Kuluçka üretim yerleri ve kapasiteleri
2 Kuluçkahanenin yapımı ve teknik özellikleri
3 Kuluçkahanenin bölümleri
4 Kuluçkahane ekipmanları
5 Kuluçkahane yönetimi
6 Kuluçkalık yumurta ihtiyacının belirlenmesi
7 Kuluçkahanelerde havalandırma,serinletme, rutubet
8 Kuluçkalık yumurta kalitesi /Arasınav
9 Kuluçkahanede kayıt sistemi
10 Damızlık sürüye ait faktörler
11 Kuluçkalık yumurtaların nakli ve kuluçkalık yumurta seçimi
12 Kuluçkalık yumurtaların hazırlanması ve kuluçkadaki seyri
13 Kuluçka sonuçlarını etkileyen faktörler ve embrionik ölümler
14 Kuluçkalama periyodunda rastlanan anormalikler ve kuluçkahanede dezenfeksiyon
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Kuluçka ve Kuluçkalama Teknikleri (Ders notu) Yard.Doç.Dr.Gülşen Goncagül
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 30
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 10
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Ölçme değerlendirme Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır.
Açıklama Sonuçlar öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir.
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 2 10 20
Ödevler 1 15 15
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 15 15
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 10 10
Toplam İş Yükü 88
Toplam İş Yükü / 30 saat 2,93
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 1 1 2 3 5 1 4 5 3 5 3 5
OK2 1 1 1 2 4 1 2 1 1 1 1 1
OK3 1 1 2 2 2 1 2 2 2 2 2 2
OK4 1 1 1 3 3 1 1 5 5 2 2 2
OK5 1 1 3 3 5 4 2 2 3 1 3 1
OK6 1 1 1 3 5 1 3 1 1 1 3 3
OK7 1 1 2 5 5 1 5 1 4 5 2 5
OK8 1 2 3 5 5 1 5 4 5 5 3 5
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr