1 | Dersin Adı: | ORGANİK HAYVANCILIK |
2 | Dersin Kodu: | VET3510 |
3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
4 | Dersin Seviyesi: | Lisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 3 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 6 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 1 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | Yok |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Prof. Dr. Mustafa Eren |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Prof.Dr. Mustafa EREN |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
petek@uludag.edu.tr Bursa Uludağ Üniv.Veteriner Fakültesi |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | Organik üretimin tanımı, gerekçesi, faydaları, yönetmelikler, hayvansal üretimde temel standartlar hakkında bilgi sahibi yapmak |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Organik üretimin tanımı, genel durum ve geleceği | |
2 | Barınaklar ve barındırma, ırk, genotip seçimi | |
3 | Sürü yönetimi, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği | |
4 | Sürü yönetimi, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği | |
5 | Sürü yönetimi, piliç eti ve yumurta üretimi | |
6 | Biyogüvenlik, sürü sağlığı ve yönetimi | |
7 | Geçiş süreci, sertifikasyon, logo ve sertifikasyon kuruluşları | |
8 | Hayvan beslemenin organik hayvancılıktaki önemi | |
9 | Organik sertifikalı kaba yem üretimi ve temini | |
10 | Organik sertifikalı konsantre yem üretimi ve temini | |
11 | Organik hayvan beslemede vitamin, mineral yemleri ile yem katkı maddeleri | |
12 | Organik süt ve kırmızı et üretiminde hayvan besleme | |
13 | Organik yumurta ve beyaz et üretiminde hayvan besleme | |
14 | Organik yem rasyonu hazırlama |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
1. Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, Yayımlandığı Resmi Gazetenin Tarihi : 18 Ağustos 2005 Sayı : 27676. www.tarim.gov.tr 2. Birinci Uluslararası Organik Hayvansal Üretim ve Gıda Güvenliği Kongresi, Tebliğler Kitabı, 28 Nisan-1 Mayıs 2004, Kuşadası. 3. Petek M, Üstüner H (2004) Organik Hayvancılık, Geçmişe duyulan özlem mi? Geleceğe yatırım mı? 1. Veteriner Zootekni Kongresi Tebliğler kitabı, Elazığ. 4. Proceedings of International Conference on Organic meat and milk from ruminants, 4-6 October, 2001, Athens, Greece 5. Yemler, yem hijyeni ve teknolojisi. Ergün, A.; Tuncer, Ş.D.; Medisan yayınevi, Ankara, 2001. 6. Petek M (2010) Organik Hayvancılık. Türkiye IV. Organik tarım Sempozyumu, Erzurum. |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 1 | 40 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 2 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | ||
Açıklama |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 0 | 0 | 0 |
Ödevler | 0 | 0 | 0 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 1 | 0 | 0 |
Diğer | 14 | 5 | 70 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü | 156 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 5,2 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 5 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |