Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
ORGANİK HAYVANCILIK
1 Dersin Adı: ORGANİK HAYVANCILIK
2 Dersin Kodu: VET3510
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 3
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 6
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 1
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. Mustafa Eren
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Prof.Dr. Mustafa EREN
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: petek@uludag.edu.tr
Bursa Uludağ Üniv.Veteriner Fakültesi
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Organik üretimin tanımı, gerekçesi, faydaları, yönetmelikler, hayvansal üretimde temel standartlar hakkında bilgi sahibi yapmak
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Organik üretimin genel tanımı, gerekçesi ve önemi hakkında yorum yapabilir;
2 Organik süt üretiminde temel standartları bilir;
3 Organik kırmızı et üretiminde temel standartları bilir;
4 Organik yumurta üretiminde temel standartları bilir;
5 Organik piliç eti üretiminde temel standartları bilir;
6 Organik üretimde sertifikasyon, logo uygulaması ve önemi hakkında yorum yapabilir.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Organik üretimin tanımı, genel durum ve geleceği
2 Barınaklar ve barındırma, ırk, genotip seçimi
3 Sürü yönetimi, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği
4 Sürü yönetimi, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği
5 Sürü yönetimi, piliç eti ve yumurta üretimi
6 Biyogüvenlik, sürü sağlığı ve yönetimi
7 Geçiş süreci, sertifikasyon, logo ve sertifikasyon kuruluşları
8 Hayvan beslemenin organik hayvancılıktaki önemi
9 Organik sertifikalı kaba yem üretimi ve temini
10 Organik sertifikalı konsantre yem üretimi ve temini
11 Organik hayvan beslemede vitamin, mineral yemleri ile yem katkı maddeleri
12 Organik süt ve kırmızı et üretiminde hayvan besleme
13 Organik yumurta ve beyaz et üretiminde hayvan besleme
14 Organik yem rasyonu hazırlama
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1. Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, Yayımlandığı Resmi Gazetenin Tarihi : 18 Ağustos 2005 Sayı : 27676. www.tarim.gov.tr
2. Birinci Uluslararası Organik Hayvansal Üretim ve Gıda Güvenliği Kongresi, Tebliğler Kitabı, 28 Nisan-1 Mayıs 2004, Kuşadası.
3. Petek M, Üstüner H (2004) Organik Hayvancılık, Geçmişe duyulan özlem mi? Geleceğe yatırım mı? 1. Veteriner Zootekni Kongresi Tebliğler kitabı, Elazığ.
4. Proceedings of International Conference on Organic meat and milk from ruminants, 4-6 October, 2001, Athens, Greece
5. Yemler, yem hijyeni ve teknolojisi. Ergün, A.; Tuncer, Ş.D.; Medisan yayınevi, Ankara, 2001.
6. Petek M (2010) Organik Hayvancılık. Türkiye IV. Organik tarım Sempozyumu, Erzurum.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 0 0
Diğer 14 5 70
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 30 30
Toplam İş Yükü 156
Toplam İş Yükü / 30 saat 5,2
Dersin AKTS Kredisi 5
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 0 0 0 4 0 0 0 4 0 4 0 0
OK2 0 0 0 4 0 0 0 4 0 4 0 0
OK3 0 0 0 4 0 0 0 4 0 4 0 0
OK4 0 0 0 4 0 0 0 4 0 4 0 0
OK5 0 0 0 4 0 0 0 4 0 4 0 0
OK6 0 0 0 4 0 0 0 4 0 4 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr