Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
HAYVAN YETİŞTİRME
1 Dersin Adı: HAYVAN YETİŞTİRME
2 Dersin Kodu: ZOO2401
3 Dersin Türü: Zorunlu
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 4
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. SERDAR DURU
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Prof. Dr. İbrahim AK, Doç. Dr. Bilgehan YILMAZ DİKMEN
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Doç. Dr. Serdar DURU
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Görükle- Bursa
sduru@uludag.edu.tr
224 294155
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Çiftlik hayvanlarının ıslahı, yetiştirilmesi ve beslenmesi konularında bilgi vermektir.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Tarımsal üretim içinde hayvancılığın yeri ve önemini bilir.;
2 Zooteknide tür, ırk kavramı, ırklar ve ırk ıralarını bilir.;
3 Çeşitli çiftlik hayvanlarının morfolojik ve fizyolojik özelliklerini bilir.;
4 Hayvan ıslahı ile ilgili temel kavram ve bilgileri öğrenir.;
5 Çiftlik hayvanlarında bakım, yönetim uygulamalarını ve pratik yetiştirme işlerini öğrenir.;
6 Yemler ve hayvan besleme konularında temel ve pratik bilgileri öğrenir.;
7 Besin maddelerini ve hayvan vücudundaki görevlerini bilir ;
8 Çiftlik hayvanlarının sindirim sistemlerini tanır, genel fonksiyonlarını bilir. ;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Ders programının sunulması, Tarımsal üretimde hayvancılığın yeri, karlı hayvancılık koşulları,
2 Zooteknide tür ve ırk kavramı, ırk ıraları ve ırkların sınıflandırılması
3 Çiftlik hayvanlarında üreme, döl veriminin önemi
4 Hayvan ıslahı
5 Sığır yetiştiriciliğinin önemi, bakım ve yönetim
6 Koyun yetiştiriciliği önemi, bakım ve yönetim
7 Keçi yetiştiriciliğinin önemi, bakım ve yönetim
8 Tavukçuluğun önemi, Türkiye ve dünyadaki durumu
9 Yumurta tavukçuluğu, et tavukçuluğu bakım ve yönetimi
10 Ders tekrarı ve Ara Sınav
11 Hayvan vücudu ve yemlerin besin maddeleri içeriği
12 Çiftlik Hayvanlarında Sindirim Sistemi ve Yemlerin Sindirimi
13 Yemler ve yem katkı maddeleri
14 Farklı fizyolojik dönemlerdeki çiftlik hayvanlarının beslenmesi
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1.Akman, N. 1998. Pratik Sığır Yetiştiriciliği, Türk Ziraat Mühendisleri Birliği Vakfı Yayınları, Ankara.
2.Tuncel, E., 1992. Küçükbaş Hayvan Yetiştirme Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Notları No: 23.
3.Kaymakçı, M. 2006. İleri Koyun Yetiştiriciliği İzmir İli damızlık Koyun –Keçi yetiştiricileri Birliği yayınları No:1, İzmir.
4.Kaymakçı M., (Ed.) 2006. Keçi Yetiştiriciliği İzmir İli damızlık Koyun –Keçi yetiştiricileri Birliği yayınları No:2, İzmir.
5.Türkoğlu M., Sarıcam.,2009. Tavukçuluk Bilimi, Yetiştirme, Besleme Hastalıklar
6.Şenköylü N.,2001,Trakya Üniv. Tekirdağ Zir. Fak.Modern Tavuk Üretimi
7.Öğretim üyesinin kendi ders notları ve sunuları
8.Konu ile ilgili web sayfaları
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 1 14
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 7 3 21
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 4 2 8
Arasınavlar 1 12 12
Diğer 5 4 20
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 17 17
Toplam İş Yükü 120
Toplam İş Yükü / 30 saat 4
Dersin AKTS Kredisi 4
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 4 4 0 0 0 0 0 0 3 0 0 0
OK2 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 4 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0
OK4 4 0 0 0 4 0 3 0 3 0 0 0
OK5 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 4 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK7 0 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK8 0 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr