U.Ü. Veteriner Fakültesi Zootekni AD petek@uludag.edu.tr 0224 2941352
18
Dersin Web Adresi:
19
Dersin Amacı
Dersi alan öğrencilere başta organik hayvansal üretim olmak üzere, doğal üretim yöntemleri, zenginleştirilmiş hayvansal gıdaların üretimi, iyi tarım uygulamaları ile hayvan refahı ve hayvansal üretim konularında ileri düzeyde bilgi ve deneyim kazandırmak
20
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21
Ders Öğrenme Kazanımları
1
Geleneksel ve yeni hayvansal üretim yöntemleri hakkında genel bilgi sahibi olur.;
2
Organik hayvansal üretim yöntemlerini öğrenir.;
3
Hayvansal üretimde gıda güvenliğine genel yaklaşım hakkında bilgi sahibi olur.;
4
Hayvansal üretim ve iyi tarım uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur.;
5
Hayvansal üretimde organik üretim ve iyi tarım uygulamaları arası farkı öğrenir.;
6
Zenginleştirilmiş hayvansal gıda üretimi hakkında genel bilgi sahibi olur.;
7
Hayvan refahı uygulamalarının hayvansal üretim üzerine etkilerini öğrenir.;
8
Hayvansal üretimde yeni yaklaşımların üretim ekonomisi üzerine etkisini öğrenir;
22
Dersin İçeriği
Hafta
Teori
Uygulama
1
Hayvansal üretimde yeni yaklaşımlar hakkında genel bir bilgi.
2
Organik kırmızı et üretimi
3
Organik beyaz et üretimi
4
Organik süt üretimi
5
Organik yumurta üretimi
6
Organik hayvansal üretimde sertifikasyon ve logo uygulamaları
7
Organik hayvansal üretimde ekonomik verimlilik
8
Hayvansal üretimde iyi tarım uygulamaları
9
Hayvansal üretimde iyi tarım uygulamaları örneği
10
Zenginleştirilmiş hayvansal gıdaların üretimi
11
Zenginleştirilmiş hayvansal gıda üretim örnekleri
12
Hayvansal üretimde gıda güvenliğine genel yaklaşım
13
Hayvansal üretimde doğal üretim yöntemleri
14
Hayvan refahı uygulamalarının hayvansal üretim üzerine etkileri
23
Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar:
Petek M (2014) Temel Zootekni. AÖF Ders Kitabı, Eskişehir. Şenköylü N (2003) Moden tavuk üretimi. Tekirdağ. Sainsbury, D. (1992) Poultry Health and Management. Third edition. Blacwell Science, UK Noth M, Bell DD. 1990. Commercial Chicken Production of Manual Gillespie JR, Flanders F. 2009. Modern Livestock and Poultry Production. 8th edition. Delmar Cengage Learning.textbooks. Petek M (2013) Ekolojik Tavukçuluk. Ekolojik-Organik Tarımda Hayvancılık. Ed. İbrahim AK, Dora Basım-Yayım, Bursa.
24
Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI
SAYISI
KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav
0
0
Kısa Sınav
0
0
Ödev
0
0
Yıl sonu Sınavı
1
100
Toplam
1
100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı
0
Finalin BAşarıya Oranı
100
Toplam
100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
SAYISI
Süresi [Saat]
Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler
14
1
14
Uygulamalı Dersler
0
0
0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)
14
3
42
Ödevler
0
9
18
Projeler
0
0
0
Arazi Çalışmaları
1
8
8
Arasınavlar
0
0
0
Diğer
0
0
0
Yarıyıl Sonu Sınavları
1
8
8
Toplam İş Yükü
90
Toplam İş Yükü / 30 saat
3
Dersin AKTS Kredisi
3
26
PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU