Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
HAYVANSAL ÜRETİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR
1 Dersin Adı: HAYVANSAL ÜRETİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR
2 Dersin Kodu: VZT6026
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Doktora
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 2
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 1
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. Metin Petek
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Yok
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: U.Ü. Veteriner Fakültesi Zootekni AD
petek@uludag.edu.tr
0224 2941352
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Dersi alan öğrencilere başta organik hayvansal üretim olmak üzere, doğal üretim yöntemleri, zenginleştirilmiş hayvansal gıdaların üretimi, iyi tarım uygulamaları ile hayvan refahı ve hayvansal üretim konularında ileri düzeyde bilgi ve deneyim kazandırmak
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Geleneksel ve yeni hayvansal üretim yöntemleri hakkında genel bilgi sahibi olur.;
2 Organik hayvansal üretim yöntemlerini öğrenir.;
3 Hayvansal üretimde gıda güvenliğine genel yaklaşım hakkında bilgi sahibi olur.;
4 Hayvansal üretim ve iyi tarım uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur.;
5 Hayvansal üretimde organik üretim ve iyi tarım uygulamaları arası farkı öğrenir.;
6 Zenginleştirilmiş hayvansal gıda üretimi hakkında genel bilgi sahibi olur.;
7 Hayvan refahı uygulamalarının hayvansal üretim üzerine etkilerini öğrenir.;
8 Hayvansal üretimde yeni yaklaşımların üretim ekonomisi üzerine etkisini öğrenir;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Hayvansal üretimde yeni yaklaşımlar hakkında genel bir bilgi.
2 Organik kırmızı et üretimi
3 Organik beyaz et üretimi
4 Organik süt üretimi
5 Organik yumurta üretimi
6 Organik hayvansal üretimde sertifikasyon ve logo uygulamaları
7 Organik hayvansal üretimde ekonomik verimlilik
8 Hayvansal üretimde iyi tarım uygulamaları
9 Hayvansal üretimde iyi tarım uygulamaları örneği
10 Zenginleştirilmiş hayvansal gıdaların üretimi
11 Zenginleştirilmiş hayvansal gıda üretim örnekleri
12 Hayvansal üretimde gıda güvenliğine genel yaklaşım
13 Hayvansal üretimde doğal üretim yöntemleri
14 Hayvan refahı uygulamalarının hayvansal üretim üzerine etkileri
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Petek M (2014) Temel Zootekni. AÖF Ders Kitabı, Eskişehir.
Şenköylü N (2003) Moden tavuk üretimi. Tekirdağ.
Sainsbury, D. (1992) Poultry Health and Management. Third edition. Blacwell Science, UK
Noth M, Bell DD. 1990. Commercial Chicken Production of Manual
Gillespie JR, Flanders F. 2009. Modern Livestock and Poultry Production. 8th edition. Delmar Cengage Learning.textbooks.
Petek M (2013) Ekolojik Tavukçuluk. Ekolojik-Organik Tarımda Hayvancılık. Ed. İbrahim AK, Dora Basım-Yayım, Bursa.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 100
Toplam 1 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 0
Finalin BAşarıya Oranı 100
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 1 14
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 0 9 18
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 1 8 8
Arasınavlar 0 0 0
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 8 8
Toplam İş Yükü 90
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr