Geri Dön Türkçe English Ders Planı Program Yeterlilikleri Ders Planı Rapor
Veteriner-Sucul Hayvan Hastalıkları Doktora Programı
Genel Tanıtım
1
Programın Kısa Geçmişi
U.Ü.Sağlık Bilimleri Enstitüsü Veteriner-Sucul Hayvan Hastalıkları Disiplinlerarası Doktora Programı, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde 2020 yılında açılmıştır. U.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalında lisansüstü eğitim döneminde Sucul Hayvan Hastalıkları alanında Disiplinlerarası Doktora Eğitimi verir.
2
Verilen Derece
Bu Anabilim dalı yükseköğretimde 180-240 ECTS kredilik üçüncü aşama derece sistemine sahiptir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Su Ürünleri Hastalıkları Bilim Alanında Sucul Hayvan Hastalıkları Disiplinler arası Doktora derecesine sahip olunur.
3
Derecenin Düzeyi
Doktora
4
Kabul ve Kayıt Koşulları
Yüksek lisans programına başvuru koşulları (1) Bir öğrencinin tezli veya tezsiz yüksek lisans programına başvurabilmesi için; a)Lisans diploması ile sağlık bilimleri için sayısal puan türünde Senatonun belirleyeceği ALES taban puanına sahip olması şartı aranır. b) İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça ve Arapça gibi yabancı dillerin birinden; ÜDS, KPDS, TOEFL veya YÖK’ün kabul ettiği eşdeğer sınavlardan ya da Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından yapılan yabancı dil sınavından Senatonun belirleyeceği taban puanı almış olması gerekir. Bunun dışındaki münferit yabancı dil belgelerinin eşdeğerliğine Senato karar verir. c )Yabancı uyruklu adaylarda TÖMER tarafından verilen Türkçe yeterlik ve ilgili ALES sınavı sonuç belgesi veya YÖK tarafından uluslararası düzeyde eşdeğer kabul edilen GRE, GMAT ve benzeri sınavların herhangi birinden sınav sonuç belgesi aranır. Doktora programına başvuru koşulları (1) Bir öğrencinin doktora programına başvurabilmesi için; a) Yüksek lisans diplomasına veya tıp, diş hekimliği ve veteriner fakülteleri diplomasına veya eczacılık ve fen-edebiyat fakültesi lisans mezunlarının Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olması gerekir. Lisans diploması ile doktora programına başvuru ise doktora programının özel uygunluk koşuluna bağlıdır. b) Yüksek lisans ve lisans diplomasıyla başvuranlardan; sağlık bilimleri için sayısal puan türünde Senatonun belirleyeceği ALES taban puanına sahip olması şartı aranır. c) Tıp Fakültesi mezunu olup, temel tıp bilimleri doktora programlarına başvuranlardan sayısal ALES veya TUS belgelerinden biri istenir. TUS puanı ile başvuranların en az 50 temel tıp puanı almış olması gerekir. Uzmanlık eğitimini bitirenlerin doktora eğitimine başvuruları esnasında ALES veya TUS´a giriş şartı aranmaz. ç) İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça ve Arapça dillerinin birinden; yabancı uyruklu öğrenciler için İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinin birinden; ÜDS, KPDS, TOEFL veya YÖK’ün kabul ettiği eşdeğer sınavlardan Senatonun belirleyeceği taban puanı almış olması gerekir. Bunun dışındaki münferit yabancı dil belgelerinin eşdeğerliğine Senato karar verir. d) Yabancı uyruklu adaylarda TÖMER tarafından verilen Türkçe yeterlik ve ilgili ALES sınavı sonuç belgesi veya YÖK tarafından uluslararası düzeyde eşdeğer kabul edilen GRE, GMAT ve benzeri sınavların herhangi birinden sınav sonuç belgesi aranır. NOT:Genel başarı notu 60 puanın altında olan adaylar başarısız sayılır.
5
Önceki Öğrenmenin Tanınması
“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
6
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
AÇIKLAMA: Doktora derecesi elde edebilmek için öğrencilerin, programda alması gereken ortak ve alan zorunlu derslerin tümünü başarı ile tamamlaması ve her dersten 100 üzerinden en az 75 puan alması gerekmektedir. Enstitü zorunlu dersi olarak 7,5 AKTS’lik Biyoistatistik ve kredisiz olarak Gelişim ve Öğrenme dersleri ile Öğretimde Planlama ve Değerlendirme dersleri, alan zorunlu dersleri olarak 27,5 AKTS’lik; Akvatik Mikrobiyoloji, Virusların in vivo ve in vitro sistemlerde üretilmesi, Balık Parazitleri, Balık Patolojisi, Temel Epidemiyoloji, Doktora Uzmanlık Alan Dersi derslerini almak başarılı olmak zorundadır.
7
Program Profili
Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı, lisansüstü eğitim çerçevesinde Sucul Hayvan Hastalıkları Disiplinlerarası doktora eğitimi verir. Bu alanda doktora eğitimini tamamlayan öğrenciler Veteriner Su Ürünleri Hastalıkları Doktoru (Ph.D) unvanı alırlar. Doktora eğitimi sırasında yetiştiriciliği yapılan su ürünlerinin hastalıkları konusunda temel bilgileri edinmelerinin yanı sıra, öğrencilerin su ürünleri hastalıkları alanındaki güncel gelişmeleri izlemeleri literatür takip etmeleri, ilgi alanlarında bilimsel projeler planlamaları ve anabilim dalında yapılan araştırmalara katılmaları gerekmektedir. Doktora öğrencileri her dönemde birer makale ve seminer sunarak, literatür tarama, seminer hazırlama ve sunma teknikleri konularında da kendilerini geliştirirler.
8
Program Yeterlilikleri & Sınıflandırılmış & Karşılaştırılmalı
1. Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
2. Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
3. Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
4. Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
5. Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
6. Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
7. Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
8. Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
9. Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
10. Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
11. Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
12. Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
BECERİ Bilişsel - Uygulamalı
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
BİLGİ Kuramsal - Uygulamalı
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
YETKİNLİK Alana Özgü Yetkinlik
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
Öğrenme Yetkinliği
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
BECERİ Bilişsel - Uygulamalı
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI TYYÇ TAY
Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek 1,2,3,4 1,6
Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek 1,2,3,4
Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek 1,2,3,4 3
Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek 1,2,3,4 2,4
Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak 1,2,3,4 2,3,5
Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek 1,2,3,4
Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek 1,2,3,4 2,4
Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek 1,2,3,4 1
Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek 1,2,3,4 6
Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek 1,2,3,4 6
Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme 1,2,3,4 1
Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek 1,2,3,4 1
TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYYÇ) TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ (TAY)

4- Alanı ile ilgili çalışmalarda araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanmış olma.
1- Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilme ve kullanabilme.
2- Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştirebilme ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilme, özgün bir konuyu araştırabilme, kavrayabilme, tasarlayabilme, uyarlayabilme ve uygulayabilme.
3- Yeni ve karmaşık düşüncelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapabilme.

1-Eğitim aldığı alanda edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak, alana özgün laboratuar, klinik ve benzeri becerileri ustalaşmış düzeyde gerçekleştirir ve alana ilgili sorunlarda çözüm oluşturabilme becerisine sahiptir.
2-Alanıyla ilgili ileri düzeyde/ yeni tanımlanan/ortaya çıkan bir sorun için bilimsel yöntem tasarlama ve geliştirme becerisine sahiptir.
3-Bilinen bilimsel yöntemleri alanıyla ilgili ileri düzeyde/ yeni tanımlanan/ortaya çıkan bir sorun için de kullanabilme konusunda beceri sahibidir.
4-Özgün bir araştırmayı tasarlar ve bağımsız olarak gerçekleştirir.
5-Eğitim aldığı alan ya da gerektiğinde ilişkili olduğu alanlarla ilgili yeni fikirlerin eleştirel analizi, sentezi ve değerlendirmesini yapar.
6-Çalışma alanında sektöre yönelik yeni ve modern teknolojileri sistematik ve eleştirel yaklaşımla ustalaşmış düzeyde kullanır ve geliştirme becerisine sahiptir.
BİLGİ Kuramsal - Uygulamalı
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI TYYÇ TAY
Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek 1,2 3
Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak 1,2 2
Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek 1,2 5
Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek 1,2 1,2
Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek 1,2
Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek 1,2
Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek 1,2 1,2
Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme 1,2 1
Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek 1,2 2,4
Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek 1,2 4
Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek 1,2 3
Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek 1,2
TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYYÇ) TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ (TAY)

1- Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirebilme, derinleştirebilme ve alanına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşabilme.
2- Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşabilme.

1-Lisans ve/veya uzmanlık düzeyinde elde edilen kazanımlar temelinde, alanında derinlemesine ve alanının ilişkili olduğu disiplinler arası (genişlemesine) bilgilere sahiptir.
2-Lisans ve / veya uzmanlık düzeyindeki temel bilgileri kullanarak, alanıyla ilgili ihtiyaç duyulan konularda özgün fikirleri geliştirir, bu fikirleri derinleştirerek/ sorgulayarak özgün tanım/ürün/tanı yöntemi vb. geliştirebilecek bilgiye sahiptir.
3-Bağımsız bir araştırmayı yürütebilecek düzeyde bilimsel araştırma ve metodolojik yöntemler konusunda kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahiptir.
4-Sektöre yönelik aktarılabilir beceriler konusunda (liderlik, girişimci ruhu, kariyer gelişimi, bilgi teknolojilerine ulaşma, organizasyon, sektörel yazışmalar, vb) kuramsal bilgiye sahiptir.
5-Alanında ve alanının ilişkili olduğu konularda mevzuatı tanır.
YETKİNLİK Alana Özgü Yetkinlik
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI TYYÇ TAY
Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek 1,2,3
Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek 1,2,3 3
Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek 1,2,3 2
Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek 1,2,3 4,6
Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak 1,2,3 1,3,4,5
Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek 1,2,3 7
Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek 1,2,3 4
Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek 1,2,3
Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek 1,2,3
Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek 1,2,3
Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme 1,2,3
Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek 1,2,3 4
TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYYÇ) TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ (TAY)

1- Alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri tanıtarak, yaşadığı toplumun bilgi toplumu olma ve bunu sürdürebilme sürecine katkıda bulunabilme.
2- Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurabilme.
3- Alanı ile ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunabilme ve bu değerlerin gelişimini destekleyebilme.

1-Alanı ile ilgili her türlü veriyi(saha gözlemleri, üretilmiş bilimsel bilgi, vb) derler ve amaca yönelik olarak değerlendirilerek yorumlar.
2-Alanı ile ilgili konularda strateji geliştirir ve kullanır.
3-Kurumsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerini ülke ve dünyanın ihtiyaçlarının bilincinde olarak uygular, savunur ve gerektiğinde değiştirme yeterliliğine sahip olur.
4-Alanıyla ilgili olay ve olguları kavramsallaştırır; bilimsel teknik ve yöntemleri inceler, sonuçları yorumlar; sorunlara yönelik analiz veya yöntem kurgular; elde ettiği verilere göre çözüm ve/veya tedavi alternatifi sunar.
5-Alanına ilgili olarak güncellenen her türlü bilgiyi (bilimsel bilgi, mevzuat, vb) takip eder, kullanır ve gerektiğinde değiştirme yeterliliğine sahiptir.
6-Yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinir ve araştırmaya dayalı bilginin en önemli kazanım olduğunun bilinci ne sahiptir.
7-Fikri ve sınaî haklarını (patent hakkı) kavrar ve korur.
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI TYYÇ TAY
Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme 1,2,3
Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek 1,2,3
Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek 1,2,3
Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek 1,2,3 3,4,5
Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek 1,2,3
Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek 1,2,3 4,5
Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak 1,2,3 2,3,4
Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek 1,2,3 1
Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek 1,2,3
Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek 1,2,3
Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek 1,2,3
Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek 1,2,3 1
TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYYÇ) TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ (TAY)

1- Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştiren ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayan özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirerek alanındaki ilerlemeye katkıda bulanabilme.
2- Alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslar arası hakemli dergilerde yayınlayarak ve/veya özgün bir yapıt üreterek ya da yorumlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletebilme.
3- Özgün ve disiplinlerarası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme.

1-Eğitimini tamamladığı programın kendisine sağladığı yetki ve sorumlulukların farkında olarak, mesleği icra etme bilincine sahiptir.
2-Akademik çalışma alanına özgün klinik, laboratuar ve benzeri uygulamaları yeni, eksik, kısıtlı fikirleri eleştirel düşünce ve yaklaşım ile daha basit bileşenlere ayırır veya bileşenler arasında bağlantı oluşturma becerisini kullanarak, çözüm önerisi get
3-Alanına ilgili bilinen/ yeni tanımlanan sorunlara çözüm oluşturma amacıyla-gerektiğinde disiplinler arası alanda bir araştırma projesi planlayarak, ekip oluşturur ve ekip bilinci içerisinde proje yürütür ve sonuçlandırır.
4-Alanı veya farklı disiplinlerdeki kongre, panel, sempozyum, çalıştay, seminer, makale tartışma saati, problem çözme oturumları vb. organizasyonlara katılarak, kendi eğitim alanıyla ilgili bilgilerini paylaşır ve diğer disiplinlerdeki uzmanlar ile ilişki
5-Ulusal ve/veya uluslar arası hakemli dergilerde alanı ile ilgili bilimsel makale yayınlayarak alanındaki bilimsel bilginin sınırlarını genişletir.
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI TYYÇ TAY
Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek 1,2,3 1
Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek 1,2,3 2
Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek 1,2,3
Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek 1,2,3 3,4
Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak 1,2,3
Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek 1,2,3 5
Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek 1,2,3
Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek 1,2,3
Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek 1,2,3 1
Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek 1,2,3
Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme 1,2,3
Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek 1,2,3 1
TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYYÇ) TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ (TAY)

1- Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceleyebilme, geliştirebilme ve gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetebilme.
2- Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunabilme ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurabilme.
3- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyi'nde kullanarak ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurabilme ve tartışabilme.

1-Eğitim alanıyla ilgili bilgilerini kullanarak, halk ve hayvan sağlığını ilgilendiren konularda ilgili kurullarda sorunun tanımlanması ve çözüm önerilerine ilişkin bilgiler verme veya gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetir.
2-Meslek kurul ve kuruluşlarında alanı ile ilgili görevler alır.
3-Bilgi toplumu oluşturma bilinci ile sosyal projeler planlar ve hayata geçirir.
4-Alanındaki mesleki gelişimini devam ettirecek, sosyal ilişkileri kurabilecek düzeyde (en az Avrupa Dil Portföyü C1 genel düzeyi) en az bir yabancı dili kullanır.
5-Dünya gündemini yakından takip eder, olaylara duyarlıdır.
Öğrenme Yetkinliği
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI TYYÇ TAY
Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek 1
Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek 1 1
Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek 1
Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek 1 1
Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak 1
Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek 1
Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek 1
Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek 1 1
Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek 1
Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek 1
Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme 1
Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek 1
TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYYÇ) TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ (TAY)

1- Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni düşünce ve yöntemler geliştirebilme.

1-Eğitimi süresince edinilen kuramsal ve uygulamalı bilgiler, kavramsal ve uygulamalı beceriler, bağımsız çalışabilme ve sorumluluk alabilme yetilerini kullanarak teknolojik, sosyal ve kültürel ilerlemeler yaratabilecek veya bilgi toplumuna katkıda buluna
9
Mezunların İstihdam Profilleri
Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı, lisansüstü eğitim çerçevesinde Su Ürünleri Hastalıkları doktora eğitimi verir. Bu alanda doktora eğitimini tamamlayan öğrenciler Veteriner Su Ürünleri Hastalıkları Doktoru (Ph.D) unvanı alırlar. Doktora eğitimi sırasında yetiştiriciliği yapılan su ürünlerinin hastalıkları konusunda temel bilgileri edinmelerinin yanı sıra, öğrencilerin su ürünleri hastalıkları alanındaki güncel gelişmeleri izlemeleri literatür takip etmeleri, ilgi alanlarında bilimsel projeler planlamaları ve anabilim dalında yapılan araştırmalara katılmaları gerekmektedir. Doktora öğrencileri her dönemde birer makale ve seminer sunarak, literatür tarama, seminer hazırlama ve sunma teknikleri konularında da kendilerini geliştirirler.
10
Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde Yabancı Dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü doktora programlarında öğrenim görebilirler.
11
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
-Derslerin sınavı; yazılı, yazılı-sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Lisansüstü programlarda alınan derslerden sınava girebilmek için; kuramsal derslerde % 70, uygulamalı derslerde % 80 devam etmiş olma şartı aranır. Sınavlar 100 üzerinden verilen puanlar ile değerlendirilir. Başarılı olmak için tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında 100 üzerinden en az 70; doktora ve sanatta yeterlik programlarında ise 100 üzerinden en az 75 puan almak gerekir. -Yukarıdaki esaslar çerçevesinde 100 üzerinden alınan puanların harf notları ile değerlendirilmesinde; yüksek lisans ve bilimsel hazırlık programlarında AA, BA, BB, CB ve CC notlarını; doktora programında ise AA, BA, BB ve CB notlarını alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. -Lisansüstü programlarda; herhangi bir dersin sınavında başarısız olan öğrenci, izleyen dönemde o ders açılmasa dahi yarıyıl sonunda yapılacak sınavlara girebilir. Bu sınavda da başarısız olan, devamsızlık sebebiyle başarısız sayılan veya ilgili dersin ön koşullarını yerine getirmeyen öğrenci, açıldığı dönemde dersi tekrarlar. Dersin açılmaması veya programdan çıkartılmış olması halinde, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve yönetim kurulu kararı ile o dersin yerine eşdeğer bir ders belirlenir. Bu durumda öğrenci başarısız olup da tekrarlamak zorunda olduğu ders yerine eşdeğer dersten sorumlu olur. -Erasmus ve Farabi gibi ulusal veya uluslararası değişim programından yararlanan öğrencilerin aldıkları derslerin notlarının intibakı anabilim/anasanat dalı başkanlığının teklifi ile enstitü yönetim kurulu kararı ile yapılır. Bu notlar öğrencinin not döküm belgesine işlenir. -Öğrencinin başarı durumu, her yarıyıl sonunda ilgili yönetmeliğin 22 nci maddesindeki tabloda harf notu karşılığı olarak verilen katsayılar üzerinden hesaplanan yarıyıl akademik not ortalaması (YANO) ve genel akademik not ortalaması (GANO) ile belirlenir. YANO, öğrencinin kayıtlı olduğu yarıyılın ağırlıklı not ortalamasıdır. GANO, öğrencinin lisansüstü programa girişinden itibaren, kayıtlı bulunduğu anabilim/anasanat dalının ders programındaki derslerinin tümü göz önüne alınarak ders dönemi sonunda hesaplanan ağırlıklı not ortalamasıdır. -YANO ve GANO ağırlıklı not ortalamaları ile hesaplanır. Ağırlıklı not ortalaması, alınan derslerin kredileriyle, derslerden alınan harf notlarının eşdeğeri ağırlık katsayılarının çarpımından elde edilen toplamın, toplam krediye bölünmesiyle bulunur. Ağırlıklı not ortalaması virgülden sonra iki haneli olarak hesaplanır. -Gerek YANO ve gerekse GANO öğrencinin kredili derslerden aldığı, (AA)´dan (FF)´ye kadar notların değerlendirmeye katılması ile belirlenir. -Öğrencinin aldığı tüm notlar not kütüğüne işlenir.
12
Mezuniyet Koşulları
Doktora programı; Yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam 24 krediden az, 30 krediden fazla olmamak kaydıyla en az sekiz adet ders, ders ve tez aşamasında birer adet seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi, tez çalışması, tez sınavı ve bu Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen yayımlardan oluşur. Lisans derecesi ile doktoraya kabul edilmiş öğrenciler için 42 krediden az, 50 krediden fazla olmamak kaydıyla en az on dört adet ders, ders ve tez aşamasında birer adet seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi, tez çalışması, tez sınavı ve bu Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen yayınlardan oluşur. Doktora çalışması sonucunda hazırlanacak tezin; bilime yenilik getirme, yeni bir bilimsel yöntem geliştirme, bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama niteliklerinden birini sağlaması ve tez konusu veya anabilim/bilim dalıyla ilgili tam metin özgün bir makalenin uluslararası indekslere giren dergilerden birinde, yayımlanması gerekir. Bu yayınlarda doktora öğrencisinin birinci isim olması şart değildir. Doktora tez savunma sınavına girecek adayın, yayınının doktora tezinden veya tez yaptığı bilim dalından olması gerekir.
13
Çalışma Şekli
Tam Zamanlı
14
Adres İletişim Bilgileri
15
Bölüm/Fakülte/Program Olanakları
Sucul Hayvan Hastalıkları Disiplinlerarası doktora programında görev yapan 6 adet öğretim üyesi vardır. Öğretim üyeleri su ürünlerinde görülen bakteriyel, paraziter, viral ve mantar hastalıkları hakkında eğitim vermektedirler. Bunların yanında alabalık, çipura, levrek, karides, istiridye midye gibi su canlıları gelişim biyolojileri ve hastalıkları, akuatik toksikoloji ve balık besleme hakkında derslerde verilmektedir.
1. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
SEB6001 VET-BİYOİSTATİSTİK Zorunlu 2 2 0 5
VSSH6001 SUCUL HAYVAN MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 2 2 0 5
VSSH6003 SU HAYVANLARI PARAZİTER HASTALIKLARI Zorunlu 1 2 0 3
VSSH6005 BALIK BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI Zorunlu 2 0 0 3
VSSH6007 SUCUL HAYVAN HASTALIKLARINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMA İLKELERİ VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 2 0 0 2
VSSH6191 TEZ DANIŞMANLIĞI I Zorunlu 0 1 0 1
Seçmeli dersler için tıklayınız. 11
Toplam 30
2. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
SEB6002 VET-BİYOİSTATİSTİK. Zorunlu 2 2 0 5
VSSH6002 TEMEL SU HAYVANLARI VİROLOJİSİ Zorunlu 1 2 0 4
VSSH6004 SU HAYVANLARI PATOLOJİSİ Zorunlu 1 2 0 3
VSSH6172 SEMİNER Zorunlu 0 2 0 5
VSSH6192 TEZ DANIŞMANLIĞI II Zorunlu 0 1 0 1
Seçmeli dersler için tıklayınız. 12
Toplam 30
3. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
VSSH6183 DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ III Zorunlu 4 0 0 5
VSSH6193 TEZ DANIŞMANLIĞI III Zorunlu 0 1 0 10
YET6177 YETERLİK SINAVI Zorunlu 0 0 0 15
Toplam 30
4. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
VSSH6184 DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ IV Zorunlu 4 0 0 5
VSSH6194 TEZ DANIŞMANLIĞI IV Zorunlu 0 1 0 25
Toplam 30
5. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
VSSH6185 DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ V Zorunlu 4 0 0 5
VSSH6195 TEZ DANIŞMANLIĞI V Zorunlu 0 1 0 25
Toplam 30
6. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
VSSH6186 DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VI Zorunlu 4 0 0 5
VSSH6196 TEZ DANIŞMANLIĞI VI Zorunlu 0 1 0 25
Toplam 30
7. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
VSSH6187 DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VII Zorunlu 4 0 0 5
VSSH6197 TEZ DANIŞMANLIĞI VII Zorunlu 0 1 0 25
Toplam 30
8. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
VSSH6188 DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VIII Zorunlu 4 0 0 5
VSSH6198 TEZ DANIŞMANLIĞI VIII Zorunlu 0 1 0 25
Toplam 30
1. Yarıyıl Seçmeli Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
VSSH6009 KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA ANTİMİKROBİYAL KULLANIMI VE ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6011 ÇİPURA VE LEVREK BALIKLARININ HASTALIKLARI Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6013 SUCUL HAYVAN HASTALIKLARINDA TEŞHİS YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6015 SÜS BALIKLARI HASTALIKLARI VE TEŞHİS YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6017 GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI VE SOMON YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6019 GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI HASTALIKLARI Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6021 SU HAYVANLARI VİRÜSLERİNDE MOLEKÜLER TEŞHİS YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6023 SUCUL HAYVANLARDA NEKROPSİ PRENSİPLERİ VE ÖRNEK ALMA TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6025 SUCUL HAYVANLARDA İMMUNOPATOLOJİ VE TANI TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6027 SUCUL HAYVANLARDA GÖRÜLEN MANTAR ENFEKSIYONLARI Seçmeli 1 2 0 3
VSSH6181 DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ I Seçmeli 4 0 0 5
2. Yarıyıl Seçmeli Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
VSSH6006 SUCUL HAYVANLARDA NADİR GÖRÜLEN PROTOZOA VE METAZOA HASTALIKLARI Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6008 SU HAYVANLARI İMMUNOLOJİSİ VE AŞILAMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6010 SU HAYVANLARININ VİRAL HASTALIKLARI Seçmeli 2 0 0 4
VSSH6012 DENIZ MEMELİLERİNİN BİYOLOJİLERİ VE HASTALIKLARI Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6014 DENİZ BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6016 SU HAYVANLARI TOKSİKOLOJİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6018 AKUAKÜLTÜRDE KEREVİT-KARİDES VE MİDYE-İSTİRİDYE HASTALIKLARI Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6020 SU HAYVANLARINDA DOKU ÖRNEKLEME, KESME, BOYA TEKNİKLERİ Seçmeli 1 2 0 3
VSSH6022 DENİZ KAPLUMBAĞALARININ BİYOLOJİLERİ VE HASTALIKLARI Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6024 DENİZ MEMELİLERİ TOKSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6026 TATLI SU BALIKLARI TOKSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6028 DENİZ BALIKLARI TOKSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6030 KÜLTÜRÜ YAPILAN BALIKLARDA VİRAL HASTALIKLAR VE KORUNMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 0 0 3
VSSH6182 DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ II Seçmeli 4 0 0 5
T1: Teori U2: Uygulama L3: Laboratuvar
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr