Geri Dön Türkçe English Ders Planı Program Yeterlilikleri Ders Planı Rapor
Veteriner-Su Ürünleri Hastalıkları
Genel Tanıtım
1
Programın Kısa Geçmişi
U.Ü.Sağlık Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Hastalıkları Doktora programı, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde 2010 yılında kurulmuştur. U.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı lisansüstü eğitim döneminde Su Ürünleri Hastalıkları Doktora Eğitimi verir.
Anabilim Dalında doktora eğitimini bitiren Veteriner Hekimler, Su Ürünleri Hastalıkları doktoru (Ph.D.) unvanını alırlar. Doktora eğitimi sırasında bakteriyel, viral, paraziter ve mantarlara ilişkin bilgileri kazanılması yanı sıra, doktora öğrencilerinin ilgili bilim dalındaki gelişmeleri izlemeleri, literatür takip etmeleri ve anabilim dalında yapılan araştırmalara aktif olarak katılmaları sağlanır. Doktora öğrencilerine tatlı su ve tuzlu su balıklarının biyolojileri hakkında ayrıntılı bilgiler verilmektedir. Doktora öğrencileri her dönemde birer seminer sunarak, seminer hazırlama ve sunma teknikleri ile yayın tarama ve bu yayınlara en kolay ve hızlı ulaşma metotları konularında da kendilerini geliştirirler. Ayrıca doktora döneminde diğer anabilim dallarından dersler aldırılarak konuları daha geniş kapsamlı öğrenmeleri ve yorumlama özelliklerini kazanmaları sağlanır.
2
Verilen Derece
Bu Anabilim dalı yükseköğretimde 180-240 ECTS kredilik üçüncü aşama derece sistemine sahiptir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Su Ürünleri Hastalıkları Bilim Alanında Doktora derecesine sahip olunur.
3
Derecenin Düzeyi
Doktora
4
Kabul ve Kayıt Koşulları
Yüksek lisans programına başvuru koşulları (1) Bir öğrencinin tezli veya tezsiz yüksek lisans programına başvurabilmesi için; a)Lisans diploması ile sağlık bilimleri için sayısal puan türünde Senatonun belirleyeceği ALES taban puanına sahip olması şartı aranır. b) İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça ve Arapça gibi yabancı dillerin birinden; ÜDS, KPDS, TOEFL veya YÖK’ün kabul ettiği eşdeğer sınavlardan ya da Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından yapılan yabancı dil sınavından Senatonun belirleyeceği taban puanı almış olması gerekir. Bunun dışındaki münferit yabancı dil belgelerinin eşdeğerliğine Senato karar verir. c )Yabancı uyruklu adaylarda TÖMER tarafından verilen Türkçe yeterlik ve ilgili ALES sınavı sonuç belgesi veya YÖK tarafından uluslararası düzeyde eşdeğer kabul edilen GRE, GMAT ve benzeri sınavların herhangi birinden sınav sonuç belgesi aranır. Doktora programına başvuru koşulları (1) Bir öğrencinin doktora programına başvurabilmesi için; a) Yüksek lisans diplomasına veya tıp, diş hekimliği ve veteriner fakülteleri diplomasına veya eczacılık ve fen-edebiyat fakültesi lisans mezunlarının Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olması gerekir. Lisans diploması ile doktora programına başvuru ise doktora programının özel uygunluk koşuluna bağlıdır. b) Yüksek lisans ve lisans diplomasıyla başvuranlardan; sağlık bilimleri için sayısal puan türünde Senatonun belirleyeceği ALES taban puanına sahip olması şartı aranır. c) Tıp Fakültesi mezunu olup, temel tıp bilimleri doktora programlarına başvuranlardan sayısal ALES veya TUS belgelerinden biri istenir. TUS puanı ile başvuranların en az 50 temel tıp puanı almış olması gerekir. Uzmanlık eğitimini bitirenlerin doktora eğitimine başvuruları esnasında ALES veya TUS´a giriş şartı aranmaz. ç) İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça ve Arapça dillerinin birinden; yabancı uyruklu öğrenciler için İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinin birinden; ÜDS, KPDS, TOEFL veya YÖK’ün kabul ettiği eşdeğer sınavlardan Senatonun belirleyeceği taban puanı almış olması gerekir. Bunun dışındaki münferit yabancı dil belgelerinin eşdeğerliğine Senato karar verir. d) Yabancı uyruklu adaylarda TÖMER tarafından verilen Türkçe yeterlik ve ilgili ALES sınavı sonuç belgesi veya YÖK tarafından uluslararası düzeyde eşdeğer kabul edilen GRE, GMAT ve benzeri sınavların herhangi birinden sınav sonuç belgesi aranır. NOT:Genel başarı notu 60 puanın altında olan adaylar başarısız sayılır.
5
Önceki Öğrenmenin Tanınması
“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
6
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
AÇIKLAMA: Doktora derecesi elde edebilmek için öğrencilerin, programda alması gereken ortak ve alan zorunlu derslerin tümünü başarı ile tamamlaması ve her dersten 100 üzerinden en az 75 puan alması gerekmektedir. Enstitü zorunlu dersi olarak 7,5 AKTS’lik Biyoistatistik ve kredisiz olarak Gelişim ve Öğrenme dersleri ile Öğretimde Planlama ve Değerlendirme dersleri, alan zorunlu dersleri olarak 27,5 AKTS’lik; Akvatik Mikrobiyoloji, Virusların in vivo ve in vitro sistemlerde üretilmesi, Balık Parazitleri, Balık Patolojisi, Temel Epidemiyoloji, Doktora Uzmanlık Alan Dersi derslerini almak başarılı olmak zorundadır.
7
Program Profili
Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı, lisansüstü eğitim çerçevesinde Su Ürünleri Hastalıkları doktora eğitimi verir. Bu alanda doktora eğitimini tamamlayan öğrenciler Veteriner Su Ürünleri Hastalıkları Doktoru (Ph.D) unvanı alırlar. Doktora eğitimi sırasında yetiştiriciliği yapılan su ürünlerinin hastalıkları konusunda temel bilgileri edinmelerinin yanı sıra, öğrencilerin su ürünleri hastalıkları alanındaki güncel gelişmeleri izlemeleri literatür takip etmeleri, ilgi alanlarında bilimsel projeler planlamaları ve anabilim dalında yapılan araştırmalara katılmaları gerekmektedir. Doktora öğrencileri her dönemde birer makale ve seminer sunarak, literatür tarama, seminer hazırlama ve sunma teknikleri konularında da kendilerini geliştirirler.
8
Program Yeterlilikleri & Sınıflandırılmış & Karşılaştırılmalı
1. Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
2. Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
3. Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
4. Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
5. Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
6. Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
7. Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
8. Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
9. Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
10. Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
11. Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
12. Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
BECERİ Bilişsel - Uygulamalı
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
BİLGİ Kuramsal - Uygulamalı
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
YETKİNLİK Alana Özgü Yetkinlik
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
Öğrenme Yetkinliği
  • Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek
  • Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak
  • Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek
  • Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek
  • Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek
  • Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek
  • Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek
  • Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilme
  • Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek
9
Mezunların İstihdam Profilleri
Su ürünleri işletmeler Su ürünleri işleme tesisleri Su ürünleri hastalıkları laboratuvarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı ilgili kurumları Araştırma enstitüleri Üniversiteler Kamu kuruluşları
10
Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde Yabancı Dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü doktora programlarında öğrenim görebilirler.
11
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
-Derslerin sınavı; yazılı, yazılı-sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Lisansüstü programlarda alınan derslerden sınava girebilmek için; kuramsal derslerde % 70, uygulamalı derslerde % 80 devam etmiş olma şartı aranır. Sınavlar 100 üzerinden verilen puanlar ile değerlendirilir. Başarılı olmak için tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında 100 üzerinden en az 70; doktora ve sanatta yeterlik programlarında ise 100 üzerinden en az 75 puan almak gerekir. -Yukarıdaki esaslar çerçevesinde 100 üzerinden alınan puanların harf notları ile değerlendirilmesinde; yüksek lisans ve bilimsel hazırlık programlarında AA, BA, BB, CB ve CC notlarını; doktora programında ise AA, BA, BB ve CB notlarını alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. -Lisansüstü programlarda; herhangi bir dersin sınavında başarısız olan öğrenci, izleyen dönemde o ders açılmasa dahi yarıyıl sonunda yapılacak sınavlara girebilir. Bu sınavda da başarısız olan, devamsızlık sebebiyle başarısız sayılan veya ilgili dersin ön koşullarını yerine getirmeyen öğrenci, açıldığı dönemde dersi tekrarlar. Dersin açılmaması veya programdan çıkartılmış olması halinde, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve yönetim kurulu kararı ile o dersin yerine eşdeğer bir ders belirlenir. Bu durumda öğrenci başarısız olup da tekrarlamak zorunda olduğu ders yerine eşdeğer dersten sorumlu olur. -Erasmus ve Farabi gibi ulusal veya uluslararası değişim programından yararlanan öğrencilerin aldıkları derslerin notlarının intibakı anabilim/anasanat dalı başkanlığının teklifi ile enstitü yönetim kurulu kararı ile yapılır. Bu notlar öğrencinin not döküm belgesine işlenir. -Öğrencinin başarı durumu, her yarıyıl sonunda ilgili yönetmeliğin 22 nci maddesindeki tabloda harf notu karşılığı olarak verilen katsayılar üzerinden hesaplanan yarıyıl akademik not ortalaması (YANO) ve genel akademik not ortalaması (GANO) ile belirlenir. YANO, öğrencinin kayıtlı olduğu yarıyılın ağırlıklı not ortalamasıdır. GANO, öğrencinin lisansüstü programa girişinden itibaren, kayıtlı bulunduğu anabilim/anasanat dalının ders programındaki derslerinin tümü göz önüne alınarak ders dönemi sonunda hesaplanan ağırlıklı not ortalamasıdır. -YANO ve GANO ağırlıklı not ortalamaları ile hesaplanır. Ağırlıklı not ortalaması, alınan derslerin kredileriyle, derslerden alınan harf notlarının eşdeğeri ağırlık katsayılarının çarpımından elde edilen toplamın, toplam krediye bölünmesiyle bulunur. Ağırlıklı not ortalaması virgülden sonra iki haneli olarak hesaplanır. -Gerek YANO ve gerekse GANO öğrencinin kredili derslerden aldığı, (AA)´dan (FF)´ye kadar notların değerlendirmeye katılması ile belirlenir. -Öğrencinin aldığı tüm notlar not kütüğüne işlenir.
12
Mezuniyet Koşulları
Doktora programı; Yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam 24 krediden az, 30 krediden fazla olmamak kaydıyla en az sekiz adet ders, ders ve tez aşamasında birer adet seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi, tez çalışması, tez sınavı ve bu Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen yayımlardan oluşur. Lisans derecesi ile doktoraya kabul edilmiş öğrenciler için 42 krediden az, 50 krediden fazla olmamak kaydıyla en az on dört adet ders, ders ve tez aşamasında birer adet seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi, tez çalışması, tez sınavı ve bu Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen yayınlardan oluşur. Doktora çalışması sonucunda hazırlanacak tezin; bilime yenilik getirme, yeni bir bilimsel yöntem geliştirme, bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama niteliklerinden birini sağlaması ve tez konusu veya anabilim/bilim dalıyla ilgili tam metin özgün bir makalenin uluslararası indekslere giren dergilerden birinde, yayımlanması gerekir. Bu yayınlarda doktora öğrencisinin birinci isim olması şart değildir. Doktora tez savunma sınavına girecek adayın, yayınının doktora tezinden veya tez yaptığı bilim dalından olması gerekir.
13
Çalışma Şekli
Tam Zamanlı
14
Adres İletişim Bilgileri
15
Bölüm/Fakülte/Program Olanakları
Su ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalında görev yapan 6 adet öğretim üyesi vardır. Öğretim üyeleri su ürünlerinde görülen bakteriyel, paraziter, viral ve mantar hastalıkları hakkında eğitim vermektedirler. Bunların yanında alabalık, çipura, levrek, karides, istiridye midye gibi su canlıları gelişim biyolojileri hakkında derslerde verilmektedir.
T1: Teori U2: Uygulama L3: Laboratuvar
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr