Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
VEJETERYAN MUTFAĞI
1 Dersin Adı: VEJETERYAN MUTFAĞI
2 Dersin Kodu: ASLS214
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 1
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 2
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. ERDOĞAN BOZAN
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Adres: UÜ. Harmancık Meslek Yüksekokulu
Tel: 0 (224) 294 26 92 (Dahili: 63103) Fax: 0 224 881 32 18
e-mail: ebozan@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Vejeteryan Mutfaklarına ait menülerin beslenme ilkelerine uygun şekilde hazırlanması ve sunumuna ilişkin bilgilerin edinilmesi
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Vejetaryen tatları tanır.;
2 Vejetaryen menülerin besin değerlerini tanımlar. ;
3 Vejetaryen proteinleri diğer malzemelerle birleştirir.;
4 Bir vejetaryen menü hazırlayıp sunar. ;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Giriş Giriş
2 Vejetaryen Mutfaklarının Tarihi I Vejetaryen Mutfaklarının Tarihi I
3 Vejetaryen Mutfaklarının Tarihi II Vejetaryen Mutfaklarının Tarihi II
4 Vejetaryen Mutfaklarında kullanılan malzemeler I Vejetaryen Mutfaklarında kullanılan malzemeler I
5 Vejetaryen Mutfaklarında kullanılan malzemeler II Vejetaryen Mutfaklarında kullanılan malzemeler II
6 Vejetaryen Mutfaklarında kullanılan malzemeler III Vejetaryen Mutfaklarında kullanılan malzemeler III
7 Vejetaryen Mutfaklarında kullanılan yöntemler I Vejetaryen Mutfaklarında kullanılan yöntemler I
8 Vejetaryen Mutfaklarında kullanılan yöntemler II Vejetaryen Mutfaklarında kullanılan yöntemler II
9 Vejetaryen Mutfaklarında menü hazırlama I Vejetaryen Mutfaklarında menü hazırlama I
10 Vejetaryen Mutfaklarında menü hazırlama II Vejetaryen Mutfaklarında menü hazırlama II
11 Vejetaryen Mutfaklarında menü hazırlama III Vejetaryen Mutfaklarında menü hazırlama III
12 Vejetaryen Mutfaklarında menü sunumu I Vejetaryen Mutfaklarında menü sunumu I
13 Vejetaryen Mutfaklarında menü sunumu II Vejetaryen Mutfaklarında menü sunumu II
14 Final projesi sunumu Final projesi sunumu
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar:
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 1 14
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 11 3 33
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 6 6
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 10 10
Toplam İş Yükü 91
Toplam İş Yükü / 30 saat 3,03
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 2 2 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 4 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 3 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr