1 |
Dersin Adı: |
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
2 |
Dersin Kodu: |
GSD4225-S |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
4 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
7 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. TÜLAY ÖZCAN |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
|
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 16059 Görükle/Bursa Tel: 0 224 2941498 Fax: 0 224 2941402 e-posta: : tulayozcan@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, öğrencileri çeşitli fermente süt ürünlerinin üretimi ve bunların kalite özellikleri ile ilgili olarak bilgilendirmektir. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Fermente Süt Ürünlerinin Üretiminde Kullanılan Starter Kültürler
|
Fermente Süt Ürünlerinden Örnek Alma Yöntemleri (Peynir, Yoğurt ve Tereyağı vb.)
|
2 |
Saf Kültürlerin İşletmelerde Çoğaltılmaları
|
Starter Kültür Üretimi ve Aktivite Testleri
|
3 |
Yoğurt Kimyası ve Asit Jelleri
|
Yoğurt Üretimi
|
4 |
Yoğurt Üretim Teknolojisi
|
Meyveli Yoğurt Üretimi
|
5 |
Ayran Üretim Teknolojisi
|
Yoğurt Analizleri
Asitlik
Yağ
|
6 |
Genel Tekrar ve Ara Sınav
|
Yoğurt Analizleri
Serum Ayrılması
Nişasta Aranması
|
7 |
Meyveli Yoğurt Üretim Teknolojisi
|
Kefir Üretimi
|
8 |
Yoğurt Çeşitleri ve Fonksiyonel Süt Ürünleri
|
Kefir ve Kımız Analizleri
Asitlik
Karbondioksit
|
9 |
Kımız Üretim Teknolojisi
|
Tereyağı Analizleri
Serbest Yağ Asitliği
Yağ
|
10 |
Kefir Üretim Teknolojisi
|
Tereyağı Analizleri
İyot Sayısı
Peroksit Sayısı
|
11 |
Tereyağı Üretim Teknolojisi
|
Peynir Analizleri
Kurumadde
Yağ
|
12 |
Peynir Üretim Teknolojisi ve Rennet Jelleri
|
Peynir Analizleri
Tuz
Asitlik
|
13 |
Yerli Peynirlerin Üretim teknolojisi
|
Peynir Üretimi
|
14 |
Yabancı Peynirlerin Üretim teknolojisi
|
Genel Tekrar ve Uygulama Sınavı
|