1 |
Dersin Adı: |
TÜRK ve DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ |
2 |
Dersin Kodu: |
TOTS024 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
1 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr. Gör. BİLGE GÖKIRMAK |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
|
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
gbilge@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Dünya mutfaklarından örnekler eşliğinde mutfak kültürü konusunda bir anlayış oluşturarak Türk mutfağını bu çerçevede bir turistik ürün olarak görmek ve pazarlamak amacıyla bir akış geliştirmektir.
|
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Mutfağın Tanımı, yeme-içme, yeme içmenin kültürel boyutu ve işlevleri |
Mutfağın Tanımı, yeme-içme, yeme içmenin kültürel boyutu ve işlevleri |
2 |
Mutfak kültürü: Arap, Hint, İran Mutfakları |
Mutfak kültürü: Arap, Hint, İran Mutfakları |
3 |
Mutfak Kültürü: Çin ve Türk mutfakları |
Mutfak Kültürü: Çin ve Türk mutfakları |
4 |
Mutfak Kültürü: Amerika kıtası mutfağı, Fransız mutfağı, İngiliz mutfağı |
Mutfak Kültürü: Amerika kıtası mutfağı, Fransız mutfağı, İngiliz mutfağı |
5 |
Orta Asya- Osmanlı-Günümüz Türk mutfağı |
Orta Asya- Osmanlı-Günümüz Türk mutfağı |
6 |
Endüstriyel mutfak, işlevleri, görev tanımları |
Endüstriyel Mutfak uygulamaları |
7 |
Endüstriyel mutfak bölümleri |
Mutfak- Beslenme Hijyen |
8 |
Ara Sınav ve Genel Tekrar |
HACCP uygulamaları |
9 |
Endüstriyel Mutfak uygulamaları |
|
10 |
İçecekler: Çay ve Kahve |
|
11 |
İçkiler: Şarap |
|
12 |
Mutfak- Beslenme Hijyen |
|
13 |
HACCP uygulamaları |
|
14 |
Türk Mutfağının Pazarlanması |
|