1 |
Dersin Adı: |
FOOD MICROBIOLOGY |
2 |
Dersin Kodu: |
VET4517 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
4 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
7 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
1 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
İngilizce |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. AYŞEGÜL EYİGÖR |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
None |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
e-mail: aeyigor@uludag.edu.tr phone: 02242941334 adress: Uludağ University Faculty of Veterinary Medicine Department of Food Hygiene and Technology 16059 Görükle Campus Bursa |
18 |
Dersin Web Adresi: |
http://veteriner.uludag.edu.tr |
19 |
Dersin Amacı |
Gıda mikrobiyolojisi uygulamaları hakkında bilgi vermek |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Dersin tanıtımı ve genel bilgiler |
Uygulama çalışması tanıtım |
2 |
Gıda mikrobiyolojisi laboratuarı, genel kurallar |
Laboratuar tanıtımı ve genel kurallar I |
3 |
Besiyeri hazırlama şekilleri I |
Laboratuar tanıtımı ve genel kurallar II |
4 |
Besiyeri bileşimine giren maddeler I |
Laboratuar malzemeleri: kullanım, hazırlık ve temizlik I |
5 |
Besiyeri bileşimine giren maddeler II |
Laboratuar malzemeleri: kullanım, hazırlık ve temizlik II |
6 |
Besiyeri bileşimine giren maddeler III |
Besiyeri tartımı, miktara göre hacim hesaplama |
7 |
Besiyeri çeşitleri, besiyerlerinin hazırlanması I |
Besiyeri hazırlama I |
8 |
Besiyeri çeşitleri, besiyerlerinin hazırlanması II |
Besiyeri hazırlama II |
9 |
Besiyeri çeşitleri, besiyerlerinin hazırlanması III |
Besiyeri hazırlama III |
10 |
Sterilizasyon I |
Besiyeri sterilizasyonu I |
11 |
Sterilizasyon II |
Besiyeri sterilizasyonu II |
12 |
Örnek alma, homojenizasyon, dilusyon, ekim ve inkübasyon |
Farklı gıdalardan örnek alma, homojenizasyon, dilusyon, ekim ve inkübasyon I |
13 |
Mikrobiyolojik analiz yöntemleri I |
Farklı gıdalardan örnek alma, homojenizasyon, dilusyon, ekim ve inkübasyon II |
14 |
Mikrobiyolojik analiz yöntemleri II |
Farklı gıdalardan örnek alma, homojenizasyon, dilusyon, ekim ve inkübasyon III |