Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
İÇ MEKAN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ II
1 Dersin Adı: İÇ MEKAN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ II
2 Dersin Kodu: SBYZ404
3 Dersin Türü: Zorunlu
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 4
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr.Gör.Dr. YILMAZ DORUK
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Öğr.Gör.Dr.Yılmaz DORUK
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: yzdoruk@uludag.edu.tr, 02242942374, U.Ü.Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu B Blok-Görükle Kampüsü/Bursa
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Bu dersin amacı yaprak güzelliği için yetiştirilen önemli iç mekan bitkilerinin genel özelliklerine, ekolojik isteklerine ve gelişmelerini etkileyen etmenlere ilişkin gerekli bilgileri vermektir. Ayrıca ders kapsamında üretim teknikleri, bakım esasları ile bazı özel uygulamalara ilişkin genel bilgiler de verilmektedir. ( Caladium, Nephrelopis, Peperomia, Syngonium, Scindapsus, Pilea, Calathea, Aglaonema, Tradescantia, Paşa Kılıcı, Deve Tabanı, Kardeş Kanı, Begonia rex, Ficus, Schefflera, Hypoestes, Dieffenbachia, Kroton, Marantha, Chlorophytum, Aphelandra, Cycas, Aspidistra, Yucca, Coleus, Araucaria gibi)
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Yaprak güzelliği için yetiştirilen İç mekan bitkilerini açıklar;
2 Yaprak güzelliği için yetiştirilen İç mekan bitkilerinin genel bakım kurallarını açıklar;
3 Yaprak güzelliği için yetiştirilen İç mekan bitkilerinin üretim ve yetiştirme tekniklerini açıklar;
4 Yaprak güzelliği için yetiştirilen İç mekan bitkilerinde fizyolojik bozuklukları açıklar;
5 Yaprak güzelliği için yetiştirilen İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılarla mücadeleyi yorumlar;
6 Yaprak güzelliği için yetiştirilen İç mekan bitkilerinde yetiştirme ortamları ve saksı değiştirmeyi açıklar;
7 Bazı önemli yaprak güzelliği için yetiştirilen iç mekan bitkilerinin yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemlerini açıklar;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 İç mekan süs bitkilerinde görülen fizyolojik bozukluklar
2 Yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Aglaonema,Pilea,Nephrolepis )
3 Yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Marantha , Chlorophytum,Monstera )
4 Yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Dieffenbachia ,Codiaeum,Caladium)
5 Yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Calathea,Hedera,Philodendron)
6 Yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Peperomia ,Syngonium,Fittonia)
7 Yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Coleus , Tradescantia ,Hypoestes,Cyperus )
8 Ders tekrarı ve arasınav
9 Yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Scindapsus ,Dracaena,Ficus)
10 Yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Aspidistra, Yucca, Araucaria)
11 Yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Sansevieria,Schefflera,Fatsia)
12 Arasınav ve yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Asplenium, Fatshedera)
13 Yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Begonia rex ,Aphelandra)
14 Yaprak güzelliği için yetiştirilen bazı önemli iç mekan bitkilerinin tanıtılması, yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (Schefflera ,Asparagus , Hypoestes)
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: ¦ Mengüç, A. 1995.Süs bitkileri. Anadolu Üniv. Yayınları No:904 Açıköğretim Fak. Yay. No:486 Eskişehir. 337 s.
¦ Oral, N. 1987. İç mekan süs bitkileri, özellikleri, üretimi ve bakımı. TAV Yayınları Yayın No:14 192 s.
¦Virginie, F. And George, A. E. 1989. Foliage plants for decorating indoors.Timber Pres-Oregon. 265 p.
¦Saksılı Süs Bitkileri. Korkut A. B., İnan İ.H. 2002.2.Baskı Hasad Yay. İstanbul.197s .
¦Çiçek Üretim Tekniği. Tanrıverdi F. 1993. İnkılap Kitabevi. 239s.
¦Çiçekler ve Yerörtücüler. Yücel E. 2004. II.Baskı Eskişehir.359s.
¦Çiçek Yetiştiriciliği. Korkut A.B. 1998. Hasad Yay.İstanbul. 222s.
¦Süs ve Salon Bitkileri.Kenber L.A. 1995. Anka Basım İstanbul.216s.
¦Süs Bitkileri Yetiştiriciliğinde Temel İlkler.Boztok Ş.1997. Tav. Yay. No:27.Yalova.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 2 50
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 50
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 50
Finalin BAşarıya Oranı 50
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 3 3 9
Arasınavlar 2 12 24
Diğer 2 18 36
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 15 15
Toplam İş Yükü 154
Toplam İş Yükü / 30 saat 5,13
Dersin AKTS Kredisi 5
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12 PY13 PY14 PY15 PY16
OK1 0 0 2 0 0 4 5 3 0 0 0 0 0 1 0 0
OK2 0 0 2 0 0 4 5 3 0 0 0 0 0 1 0 0
OK3 0 0 2 0 0 4 5 3 0 0 0 0 0 1 0 0
OK4 0 0 2 0 0 4 5 3 0 0 0 0 0 1 0 0
OK5 0 0 2 0 0 4 5 3 0 0 0 0 0 1 0 0
OK6 0 0 2 0 0 4 5 3 0 0 0 0 0 1 0 0
OK7 0 0 2 0 0 4 5 3 0 0 0 0 0 1 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr