1 |
Dersin Adı: |
KONFEKSİYONDA ORGANİZASYON VE PLANLAMA |
2 |
Dersin Kodu: |
GUTS218 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
4 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
1 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr. Gör. ELİF YETKİN GÜRBÜZ |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Meslek Yüksekokulları Yönetim Kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr.Gör.Elif YETKİN GÜRBÜZ Bursa Uludağ Üniversitesi Orhaneli Meslek Yüksek Okulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Giyim Üretim Teknolojisi Programı e-posta: elifyetkingurbuz@uludag.edu.tr 02242942686/62442 |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
İşletmelerinin organizasyon yapılarını ve üretim sistemlerini tanıtmak. Konfeksiyon işletmelerinde dikim hatlarını planlanmak, üretim programlarını hazırlanmak. Stok ve tedarik zinciri yönetimine yönelik bilgi vermek. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Dikim hatlarını planlayabilir ve üretim programlarını hazırlayabilir. |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Üretim yönetiminin tanımı amaçları, üretim yönetimin fonksiyonları |
Konfeksiyon işletme analizi |
2 |
İşletme organizasyonunun esasları, organizasyon sistemleri |
Konfeksiyon işletme analizi |
3 |
Üretim sistemleri, siparişe göre üretim, parti üretimi, sürekli üretim |
Konfeksiyon işletme analizi |
4 |
Konfeksiyon işletmelerinde üretim sistemleri, manuel sistemler |
Konfeksiyon işletme analizi |
5 |
Mekanik sistemler, dikim bantlarının oluşturulması ve dengelenmesi |
Konfeksiyon işletme analizi |
6 |
Günlük üretim miktarına göre dikim hattının planlaması |
Konfeksiyon işletme analizi |
7 |
Operatör sayısına göre dikim hattının planlaması |
Konfeksiyon işletme analizi |
8 |
Genel tekrar |
Konfeksiyon işletme analizi |
9 |
Üretim organizasyonunda etkili olan parametreler, üretim planlaması ve organizasyonu,üretim planının hazırlanması |
Konfeksiyon işletme analizi |
10 |
Üretim programları, Üretim şemaları, iş dağıtımı ve takibi |
Konfeksiyon işletme analizi |
11 |
Konfeksiyon işletmelerinde üretim planlama faaliyetleri, planlamanın diğer ünitelerle ilişkisi |
Konfeksiyon işletme analizi |
12 |
Hazırgiyim işletmelerinde pazarlama anlayışı, pazarlama stratejisi ve politikaları |
Konfeksiyon işletme analizi |
13 |
Stokla ilgili temel kavramlar, Stok yönetimin amaçları |
Konfeksiyon işletme analizi |
14 |
Tedarik zinciri yönetimi, tedarikçi seçimi |
|