1 |
Dersin Adı: |
İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
2 |
Dersin Kodu: |
GIDS224 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
4 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr. Gör. SAADET DİLEK YILDIZ |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Meslek Yüksek okulları yönetim kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr. Gör. Saadet Dilek YILDIZ sdilekyildiz@uludag.edu.tr 0224 294 615 32 BUÜ Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Öğrencilere bu ders ile; Türk Gıda Kodeksi ve Türk standartlarına uygun olarak ileri işlenmiş et ürünleri üretiminde gereken yeterliliği sağlamak. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Et ürünleri teknolojisi hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak. |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
İşlenmiş et ürünlerinin tanıtımı ve sınıflandırılması |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
2 |
Et ürünlerinde kullanılan hammadde ve katkı maddeleri |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
3 |
Et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve kılıflar |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
4 |
Sucuk üretim teknolojisi |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
5 |
Sucuk üretim teknolojisi |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
6 |
Salam-sosis üretim teknolojisi |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
7 |
Pastırma üretim teknolojisi |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
8 |
Konserve et ve kavurma et üretim teknolojisi |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
9 |
Döner, köfte, burger üretim teknolojisi |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
10 |
Jambon, Füme dil, Paça ve jöle işkembe üretim teknolojisi |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
11 |
Kurutulmuş ve tuzlanmış et üretim teknolojisi |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
12 |
Tütsülenmş ve marine balık üretim teknolojisi |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
13 |
Donuk et ürünleri ve havyar üretim teknolojisi |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |
14 |
Tavuk ürünleri üretim teknolojisi |
İşlenmiş et ürünleri üretimi |