Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
1 Dersin Adı: İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
2 Dersin Kodu: GIDS224
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 2
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. SAADET DİLEK YILDIZ
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Meslek Yüksek okulları yönetim kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Öğr. Gör. Saadet Dilek YILDIZ
sdilekyildiz@uludag.edu.tr
0224 294 615 32
BUÜ Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu
Gıda Teknolojisi Programı
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Öğrencilere bu ders ile; Türk Gıda Kodeksi ve Türk standartlarına uygun olarak ileri işlenmiş et ürünleri üretiminde gereken yeterliliği sağlamak.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Et ürünleri teknolojisi hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Dana, sığır gibi hayvanlardan elde edilen et ürünlerinin işleme teknolojilerini öğrenmek;;
2 Kanatlı eti ürünlerinin işleme teknolojilerini öğrenmek;;
3 Su ürünlerinde işleme teknolojilerini öğrenmek.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 İşlenmiş et ürünlerinin tanıtımı ve sınıflandırılması İşlenmiş et ürünleri üretimi
2 Et ürünlerinde kullanılan hammadde ve katkı maddeleri İşlenmiş et ürünleri üretimi
3 Et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve kılıflar İşlenmiş et ürünleri üretimi
4 Sucuk üretim teknolojisi İşlenmiş et ürünleri üretimi
5 Sucuk üretim teknolojisi İşlenmiş et ürünleri üretimi
6 Salam-sosis üretim teknolojisi İşlenmiş et ürünleri üretimi
7 Pastırma üretim teknolojisi İşlenmiş et ürünleri üretimi
8 Konserve et ve kavurma et üretim teknolojisi İşlenmiş et ürünleri üretimi
9 Döner, köfte, burger üretim teknolojisi İşlenmiş et ürünleri üretimi
10 Jambon, Füme dil, Paça ve jöle işkembe üretim teknolojisi İşlenmiş et ürünleri üretimi
11 Kurutulmuş ve tuzlanmış et üretim teknolojisi İşlenmiş et ürünleri üretimi
12 Tütsülenmş ve marine balık üretim teknolojisi İşlenmiş et ürünleri üretimi
13 Donuk et ürünleri ve havyar üretim teknolojisi İşlenmiş et ürünleri üretimi
14 Tavuk ürünleri üretim teknolojisi İşlenmiş et ürünleri üretimi
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1.Et Bilimi ve Teknolojisi – Prof .Dr. Aydın Öztan
2.Et Ürünleri İşleme Müh.- Prof.Dr.H.Yusuf Gökalp, Prof.Dr.Mükerrem Kaya- Doç.Dr.Ömer Zorba
3. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi. Varlık, C
4.Çeşitli kaynaklardan hazırlanan ders notları
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 30
Kısa Sınav 1 10
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Ölçme ve değerlendirme Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır.
Açıklama Sonuçlar öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir.
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 1 12 12
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 14 14
Toplam İş Yükü 92
Toplam İş Yükü / 30 saat 3,07
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 5 0 4 0 0 0 5 0 3 0 5 5
OK2 5 0 4 0 0 0 5 0 3 0 5 5
OK3 5 0 4 0 0 0 5 0 3 0 5 5
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr