| 1 |
Dersin Adı: |
ORGANİK TARIM |
| 2 |
Dersin Kodu: |
EBYS217 |
| 3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
| 4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
| 5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
| 6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
| 7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
| 8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
| 9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
| 10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
| 11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
| 12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
| 13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
| 14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
| 15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. Mehmet Öz |
| 16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları. |
| 17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
esenyigit@uludag.edu.tr 0224 613 3102 Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Mustafakemalpaşa/BURSA |
| 18 |
Dersin Web Adresi: |
|
| 19 |
Dersin Amacı |
Organik bitkisel ve hayvansal üretimin ekonomik ve kültürel özelliklerini incelemektir. |
| 20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Organik Tarıma başvuru, üretim ve sertifikasyon işlemlerini öğrenme |
| Hafta |
Teori |
Uygulama |
| 1 |
Dersin amacı, organik tarım kavramının irdelenmesi |
|
| 2 |
Organik tarımın prensipleri, diğer tarım kollarından farkları, organik tarımın Dünya’da ve ülkemizdeki durumu |
|
| 3 |
Organik tarımda yetiştirme teknikleri (Yer seçimi, toprak işleme, toprak verimliliğinin artırılması ve korunması) |
|
| 4 |
Organik tarımda kullanılan organik madde ve besin maddesi kaynakları (Bitkisel atıklar, yeşil gübreler, mikroorganizmalar, kompost hazırlama) |
|
| 5 |
Organik tarımda ekim nöbeti ve ekim nöbeti plânları (Temel prensipler, tarla bitkileri için uygun ekim nöbeti örnekleri) |
|
| 6 |
Organik tarla ve bahçe tarımında tarımsal savaş (Temel esaslar) |
|
| 7 |
Organik tarla ve bahçe tarımında tarımsal savaş (pasif korunma yöntemleri) |
|
| 8 |
Ders tekrarı ve ara sınavı |
|
| 9 |
Organik tarımda tarımsal savaş (toprak sağlığı, ekim nöbeti, dayanıklı çeşit, karışık ekim, gübreleme, yabancı otlar) |
|
| 10 |
Organik ürünlerin hasadı, sınıflandırılması, paketlenmesi ve muhafazası |
|
| 11 |
Organik Ürünlerin Pazarlanması |
|
| 12 |
Organik üretimin denetlenmesi ve kontrolü |
|
| 13 |
Organik üretimin sertifikasyonu |
|
| 14 |
Organik tarımın sorunlarını tartışma |
|