Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
TARIMSAL ÜRÜNLERDE TEMİZLEME ve SINIFLANDIRMA İLKELERİ
1 Dersin Adı: TARIMSAL ÜRÜNLERDE TEMİZLEME ve SINIFLANDIRMA İLKELERİ
2 Dersin Kodu: BSM6024
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Doktora
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 2
7 Dersin AKTS Kredisi: 6
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 2
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. ALİ VARDAR
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: YOK
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: e-posta: dravardar@uludag.edu.tr
Telefon: 0 224 2941605
Adres: Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Biyosistem Mühendisliği Bölümü, Görükle Kampüsü, 16059, Nilüfer/BURSA
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Dersin amacı; öğrencilere tarımsal ürünlerin fiziksel özellikleri, temizleme ve sınıflandırma ilkeleri, tarımsal ürünlerin şekillendirilmesi, ısısal özellikleri, kurutma ve soğutma teknikleri hakkında temel bilgiler vermektir.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Öğrencinin tarımsal ürünlerin temizlenmesi ve sınıflandırılması ile ilgili konusunda bilgilenmesine katkı sağlamaktadır.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Tarımsal ürünlerin fiziksel özelliklerinin önemini kavrayabilme;
2 Tarımsal ürünlerin temizleme ve sınıflandırma tekniklerini kavrayabilme;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Giriş Giriş
2 Tarımsal ürünlerin fiziksel uygulamaları - 1 Geometrik şekil, boyut, yoğunluk ve özgül ağırlık uygulamaları
3 Tarımsal ürünlerin fiziksel uygulamaları - 2 Esneklik, mekanik direnç, renk uygulamaları
4 Tarımsal ürünlerin fiziksel uygulamaları - 3 Elektriksel özellikler ve aerodinamik özellikler ile ilgili uygulamalar
5 Elekler ve çalışma ilkeleri Elek uygulamaları
6 Öğütme ilkeleri ve makineleri Öğütme sistemleri ile ilgili uygulamalar
7 Tarımsal ürünlerin şekillendirilmesi Tarımsal ürünlerin şekillendirilmesi ile ilgili uygulamalar
8 Genel Tekrar Genel Tekrar
9 Meyve suyu üretim teknolojisi Meyve suyu üretimi ile ilgili uygulamalar
10 Isısal özellikler Isıl uygulamalar
11 Kurutma ilkeleri Kurutma ilkeleri ile ilgili uygulamalar
12 Kurutma ekipmanları Kurutma ekipmanları ile ilgili uygulamalar
13 Soğutma tekniği Soğutma uygulamaları
14 Genel Tekrar Genel Tekrar
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Güzel, E., Ülger, P., Kayışoğlu, B., 1999. Ürün İşleme ve Değerlendirme Tekniği, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Genel Yayın No: 145, Adana.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 100
Toplam 1 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 0
Finalin BAşarıya Oranı 100
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Yıl sonu sınavının ders geçme notuna etkisi ise %100'dür.
Açıklama Öğrenci sayısı 20 kişinin üstünde ise bağıl değerlendirme, 20 kişinin altında ise mutlak değerlendirme uygulanmaktadır.
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 60 60
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 0 0 0
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 36 36
Toplam İş Yükü 180
Toplam İş Yükü / 30 saat 6
Dersin AKTS Kredisi 6
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 4 4 5 4 3 4 3 4 4 4 3 4
OK2 4 4 5 4 4 4 3 4 3 4 4 4
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr