1 |
Dersin Adı: |
YÖRESEL MUTFAKLAR |
2 |
Dersin Kodu: |
ASLZ207 |
3 |
Dersin Türü: |
Zorunlu |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
5 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr. Gör. FATİH YILDIRIM |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Meslek Yüksekokulları Yönetim Kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları. |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr. Gör. Fatih YILDIRIM Adres: BUÜ Harmancık Meslek Yüksekokulu, Tel: Tel: 0 (224) 294 26 92 / Fax: 0 224 881 32 18 (Dahili:63103) E-mail:yildirimfatih@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Yöresel mutfak kültürünü araştırarak bu yörelerin yemeklerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Yörelerde bulunan mahreç ve menşei işaretli ürünleri tarım ürünlerini hayvansal ürünleri ve yemek kültürünü bilir ve iş yaşamında menülerinde kullanabilir |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Orta Anadolu Mutfağı |
Orta Anadolu yemekleri |
2 |
Orta Anadolu Mutfağı Yemekleri |
Orta Anadolu yemekleri |
3 |
Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı |
Doğu Anadolu yemekleri |
4 |
Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı Yemekleri |
Doğu Anadolu yemekleri |
5 |
Güneydoğu Anadolu Mutfağı |
Güneydoğu Anadolu yemekleri |
6 |
Güneydoğu Anadolu Mutfağı Yemekleri |
Güneydoğu Anadolu yemekleri |
7 |
Akdeniz Mutfağı |
Akdeniz yemekleri |
8 |
Akdeniz Mutfağı |
Akdeniz yemekleri |
9 |
Akdeniz Mutfağı Yemekleri |
Akdeniz yemekleri |
10 |
Ege Mutfağı |
Ege yemekleri |
11 |
Ege Mutfağı Yemekleri |
Ege yemekleri |
12 |
Karadeniz Bölgesi Mutfağı |
Karadeniz yemekleri |
13 |
Karadeniz Bölgesi Mutfağı Yemekleri |
Karadeniz yemekleri |
14 |
Trakya Mutfağı |
Trakya yemekleri |