Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
YÖRESEL MUTFAKLAR
1 Dersin Adı: YÖRESEL MUTFAKLAR
2 Dersin Kodu: ASLZ207
3 Dersin Türü: Zorunlu
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 5
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 2
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. FATİH YILDIRIM
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Meslek Yüksekokulları Yönetim Kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları.
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Öğr. Gör. Fatih YILDIRIM
Adres: BUÜ Harmancık Meslek Yüksekokulu,
Tel: Tel: 0 (224) 294 26 92 / Fax: 0 224 881 32 18 (Dahili:63103)
E-mail:yildirimfatih@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Yöresel mutfak kültürünü araştırarak bu yörelerin yemeklerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Yörelerde bulunan mahreç ve menşei işaretli ürünleri tarım ürünlerini hayvansal ürünleri ve yemek kültürünü bilir ve iş yaşamında menülerinde kullanabilir
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Orta Anadolu bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapabilir;
2 Doğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapabilir;
3 Güneydoğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapabilir;
4 Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapabilir;
5 Ege mutfak kültürü konusunda araştırma yapabilir;
6 Karadeniz mutfak kültürü konusunda araştırma yapabilir;
7 Marmara mutfak kültürü konusunda araştırma yapabilir;
8 Yöresel mutfaklar ile tematik menüler hazırlayabilir ve müşteri beğenisini sağlayabilir;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Orta Anadolu Mutfağı Orta Anadolu yemekleri
2 Orta Anadolu Mutfağı Yemekleri Orta Anadolu yemekleri
3 Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı Doğu Anadolu yemekleri
4 Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı Yemekleri Doğu Anadolu yemekleri
5 Güneydoğu Anadolu Mutfağı Güneydoğu Anadolu yemekleri
6 Güneydoğu Anadolu Mutfağı Yemekleri Güneydoğu Anadolu yemekleri
7 Akdeniz Mutfağı Akdeniz yemekleri
8 Akdeniz Mutfağı Akdeniz yemekleri
9 Akdeniz Mutfağı Yemekleri Akdeniz yemekleri
10 Ege Mutfağı Ege yemekleri
11 Ege Mutfağı Yemekleri Ege yemekleri
12 Karadeniz Bölgesi Mutfağı Karadeniz yemekleri
13 Karadeniz Bölgesi Mutfağı Yemekleri Karadeniz yemekleri
14 Trakya Mutfağı Trakya yemekleri
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi
2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası
3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık
4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San.
5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 25
Kısa Sınav 1 15
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Ölçme ve değerlendirme, Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır.
Açıklama Sonuçlar, öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir.
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 4 56
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 12 12
Diğer 1 12 12
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 14 14
Toplam İş Yükü 150
Toplam İş Yükü / 30 saat 5
Dersin AKTS Kredisi 5
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 5 5 5 5 3 5 5 4 4 4 4 4
OK2 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
OK3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
OK4 4 4 4 4 4 5 5 4 4 4 4 4
OK5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
OK6 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
OK7 4 4 0 5 5 5 5 4 4 4 4 4
OK8 5 5 5 4 4 4 4 4 4 3 4 4
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr