Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
SÜT ve ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II
1 Dersin Adı: SÜT ve ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II
2 Dersin Kodu: GIDZ204
3 Dersin Türü: Zorunlu
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 4
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 2
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Dr. Ögr. Üyesi SÜREYYA SALTAN EVRENSEL
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Meslek Yüksek okulları yönetim kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Öğr. Üyesi Dr. Süreyya Saltan EVRENSEL
ssaltanev@gmail.com
0224 294 23 42
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Peynir,Süt tozu ve Dondurma teknolojisini öğrenmek, kontrolleri yapmak
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Süt ve ürünleri teknolojisinin temel prensipleri ve endüstriyel üretimin öğretilmesi
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Peynir üretimini ve çeşitlerini ;
2 Peynire yapılan analizleri ;
3 Süttozu üretimini ;
4 Dondurma üretimini ;
5 Süt teknolojisinde kontrolleri yapmak ve değerlendirmek;
6 Üretim hatlarının işleyişini ve kontrolünü sağlamak;
7 Süt işleme makinalarını kullanmayı bilmek;
8 Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını çalıştırabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Dersin ve kaynakların tanıtımı Peynir Yapımı
2 Beyaz peynir üretimi Peynir Yapımı
3 Kaşar peyniri üretimi Peynir Yapımı
4 Lor peyniri üretimi+ Eritme peyniri üretimi Peynir Yapımı
5 Civil Peyniri Üretimi+Tulum Peyniri Üretimi Peynir Yapımı
6 Mihaliç Peyniri Üretimi Hellim Peyniri Üretimi+ Van Otlu Peynir Üretimi Peynir Yapımı
7 Bazı yabancı peynir üretimi Fabrikada süt tozu üretimi ziyaret
8 Ders tekrarı, ARASINAV Fabrikada süt tozu üretimi ziyaret
9 Süttozu Üretimi+ Peynir altı suyu (PAS) üretimi Dondurma Yapımı
10 Peynir altı suyu (PAS) üretimi+ Kurutulmuş süt ürünlerinin depolanması Dondurma Yapımı
11 Dondurma Teknolojisi Dondurma Yapımı
12 Dondurma Karışımının Hazırlanması Dondurma Yapımı
13 Karışıma uygulanan ön işlemlerin kontrolü Karışımın Dondurulması
14 Farklı Dondurma üretimi
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Süt Teknolojisi ders notları –Süreyya Saltan Evrensel

Süt Ürünleri Teknlojisi-Cenap TekinŞen
Süt Teknolojisi-Mustafa Metin
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 30
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 10
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Ölçme ve değerlendirme Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitimi Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır.
Açıklama Sonuçlar öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir.
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 1 20 20
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 20 20
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 20 20
Toplam İş Yükü 116
Toplam İş Yükü / 30 saat 3,87
Dersin AKTS Kredisi 4
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
OK2 2 2 1 2 2 2 3 3 2 2 2 3
OK3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 4 4 4
OK4 3 4 4 4 4 4 4 5 5 4 4 4
OK5 3 3 3 4 4 5 4 4 5 4 4 4
OK6 3 4 4 4 3 4 4 5 5 4 4 4
OK7 3 3 3 4 4 4 4 3 4 4 4 4
OK8 3 4 4 5 4 4 4 5 5 4 4 4
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr