Ders Öğretim Planı
SÜT ve ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II
1 |
Dersin Adı: |
SÜT ve ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II |
2 |
Dersin Kodu: |
GIDZ204 |
3 |
Dersin Türü: |
Zorunlu |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
4 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
4 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Dr. Ögr. Üyesi SÜREYYA SALTAN EVRENSEL |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Meslek Yüksek okulları yönetim kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr. Üyesi Dr. Süreyya Saltan EVRENSEL ssaltanev@gmail.com 0224 294 23 42 |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Peynir,Süt tozu ve Dondurma teknolojisini öğrenmek, kontrolleri yapmak |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Süt ve ürünleri teknolojisinin temel prensipleri ve endüstriyel üretimin öğretilmesi |
21 |
Ders Öğrenme Kazanımları |
1 |
Peynir üretimini ve çeşitlerini ;
|
2 |
Peynire yapılan analizleri ;
|
3 |
Süttozu üretimini ;
|
4 |
Dondurma üretimini ;
|
5 |
Süt teknolojisinde kontrolleri yapmak ve değerlendirmek;
|
6 |
Üretim hatlarının işleyişini ve kontrolünü sağlamak;
|
7 |
Süt işleme makinalarını kullanmayı bilmek;
|
8 |
Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını çalıştırabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak;
|
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Dersin ve kaynakların tanıtımı |
Peynir Yapımı |
2 |
Beyaz peynir üretimi |
Peynir Yapımı |
3 |
Kaşar peyniri üretimi |
Peynir Yapımı |
4 |
Lor peyniri üretimi+ Eritme peyniri üretimi |
Peynir Yapımı |
5 |
Civil Peyniri Üretimi+Tulum Peyniri Üretimi
|
Peynir Yapımı |
6 |
Mihaliç Peyniri Üretimi
Hellim Peyniri Üretimi+ Van Otlu Peynir Üretimi
|
Peynir Yapımı |
7 |
Bazı yabancı peynir üretimi |
Fabrikada süt tozu üretimi ziyaret |
8 |
Ders tekrarı, ARASINAV |
Fabrikada süt tozu üretimi ziyaret |
9 |
Süttozu Üretimi+ Peynir altı suyu (PAS) üretimi |
Dondurma Yapımı |
10 |
Peynir altı suyu (PAS) üretimi+ Kurutulmuş süt ürünlerinin depolanması |
Dondurma Yapımı |
11 |
Dondurma Teknolojisi |
Dondurma Yapımı |
12 |
Dondurma Karışımının Hazırlanması |
Dondurma Yapımı |
13 |
Karışıma uygulanan ön işlemlerin kontrolü Karışımın Dondurulması |
|
14 |
Farklı Dondurma üretimi |
|
23 |
Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
Süt Teknolojisi ders notları –Süreyya Saltan Evrensel Süt Ürünleri Teknlojisi-Cenap TekinŞen Süt Teknolojisi-Mustafa Metin |
24 |
Değerlendirme |
|
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI |
SAYISI |
KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav |
1 |
30 |
Kısa Sınav |
0 |
0 |
Ödev |
1 |
10 |
Yıl sonu Sınavı |
1 |
60 |
Toplam |
3 |
100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı |
40 |
Finalin BAşarıya Oranı |
60 |
Toplam |
100 |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları |
Ölçme ve değerlendirme Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitimi Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır. |
Açıklama |
Sonuçlar öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir. |
25 |
|
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik |
SAYISI |
Süresi [Saat] |
Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler |
14 |
2 |
28 |
Uygulamalı Dersler |
14 |
2 |
28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) |
0 |
0 |
0 |
Ödevler |
1 |
20 |
20 |
Projeler |
0 |
0 |
0 |
Arazi Çalışmaları |
0 |
0 |
0 |
Arasınavlar |
1 |
20 |
20 |
Diğer |
0 |
0 |
0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları |
1 |
20 |
20 |
Toplam İş Yükü |
|
|
116 |
Toplam İş Yükü / 30 saat |
|
|
3,87 |
Dersin AKTS Kredisi |
|
|
4 |
26 |
PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU |
|
PY1
|
PY2
|
PY3
|
PY4
|
PY5
|
PY6
|
PY7
|
PY8
|
PY9
|
PY10
|
PY11
|
PY12
|
OK1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
OK2
|
2
|
2
|
1
|
2
|
2
|
2
|
3
|
3
|
2
|
2
|
2
|
3
|
OK3
|
3
|
3
|
3
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
OK4
|
3
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
5
|
5
|
4
|
4
|
4
|
OK5
|
3
|
3
|
3
|
4
|
4
|
5
|
4
|
4
|
5
|
4
|
4
|
4
|
OK6
|
3
|
4
|
4
|
4
|
3
|
4
|
4
|
5
|
5
|
4
|
4
|
4
|
OK7
|
3
|
3
|
3
|
4
|
4
|
4
|
4
|
3
|
4
|
4
|
4
|
4
|
OK8
|
3
|
4
|
4
|
5
|
4
|
4
|
4
|
5
|
5
|
4
|
4
|
4
|
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları |
PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: |
1 Çok Düşük |
2 Düşük |
3 Orta |
4 Yüksek |
5 Çok Yüksek |