1 |
Dersin Adı: |
GIDA ANALİZLERİ |
2 |
Dersin Kodu: |
GIDS209 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
1 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr. Gör. Dr. Gamze DÜVEN |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
MYO Yönetim Kurulları tarafından görevlendirilen öğretim elemanları |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr. Gör. Gamze DÜVEN (Karacabey MYO) gamzeduven@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Bu ders ile öğrencilere ; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak, süt ve süt ürünlerinin analizleri, içme ve kullanma sularının analizleri, yemeklik yağların analizleri, et ve et ürünleri analizleri, un ve unlu mamullerdeki analizleri, konserve gıdalardaki analizleri, alkolsüz ve alkollü içeceklerdeki analizleri, baldaki analizleri ve mikrobiyolojik analizleri yapmak, değerlendirmek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Gıda analizlerini öğrenmek. |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Tanıtım, mevzuat ve ilgili kurumlar hakkında genel bilgilendirme |
Laboratuvar tanıtımı |
2 |
Çiğ süt, UHT süt ve pastörize sütteki analizlerin yapılışı |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
3 |
Süt ürünlerindeki analizlerin yapılışı |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
4 |
İçme ve kullanma sularının analizlerinin yapılışı |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
5 |
Yemeklik yağların analizlerinin yapılışı |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
6 |
Et ve et ürünlerinin analizlerini yapılışı |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
7 |
Un ve unlu mamullerdeki analizlerin yapılışı |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
8 |
Genel tekrar -Ara Sınav |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
9 |
Konserve gıdalardaki analizlerin yapılışı |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
10 |
Alkolsüz içeceklerdeki analizlerin yapılışı |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
11 |
Alkollü içeceklerdeki analizlerin yapılışı(bira analizlerinin yapılışı) |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
12 |
Şarap analizlerinin yapılışı |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
13 |
Baldaki analizleri yapılışı |
Uygulanması ve değerlendirilmesi |
14 |
Mikrobiyolojik analizlerin yapılışı |
|