Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
GIDA ANALİZLERİ
1 Dersin Adı: GIDA ANALİZLERİ
2 Dersin Kodu: GIDS209
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 1
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 2
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. Dr. Gamze DÜVEN
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: MYO Yönetim Kurulları tarafından görevlendirilen öğretim elemanları
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Öğr. Gör. Gamze DÜVEN (Karacabey MYO)
gamzeduven@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere ; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak, süt ve süt ürünlerinin analizleri, içme ve kullanma sularının analizleri, yemeklik yağların analizleri, et ve et ürünleri analizleri, un ve unlu mamullerdeki analizleri, konserve gıdalardaki analizleri, alkolsüz ve alkollü içeceklerdeki analizleri, baldaki analizleri ve mikrobiyolojik analizleri yapmak, değerlendirmek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Gıda analizlerini öğrenmek.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Süt ve süt ürünlerinin analizlerini yapmak ve değerlendirmek ;
2 İçme ve kullanma sularının analizlerini yapmak ve değerlendirmek;
3 Yemeklik yağların analizlerini yapmak ve değerlendirmek;
4 Et ve et ürünlerinin analizlerini yapmak ve değerlendirmek;
5 Un ve unlu mamullerdeki analizleri yapmak ve değerlendirmek;
6 Konserve gıdalardaki analizleri yapmak ve değerlendirmek;
7 Alkolsüz ve alkollü içeceklerdeki analizleri yapmak ve değerlendirmek;
8 Baldaki analizleri yapmak ve değerlendirmek;
9 Mikrobiyolojik analizleri yapmak ve değerlendirmek;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Tanıtım, mevzuat ve ilgili kurumlar hakkında genel bilgilendirme Laboratuvar tanıtımı
2 Çiğ süt, UHT süt ve pastörize sütteki analizlerin yapılışı Uygulanması ve değerlendirilmesi
3 Süt ürünlerindeki analizlerin yapılışı Uygulanması ve değerlendirilmesi
4 İçme ve kullanma sularının analizlerinin yapılışı Uygulanması ve değerlendirilmesi
5 Yemeklik yağların analizlerinin yapılışı Uygulanması ve değerlendirilmesi
6 Et ve et ürünlerinin analizlerini yapılışı Uygulanması ve değerlendirilmesi
7 Un ve unlu mamullerdeki analizlerin yapılışı Uygulanması ve değerlendirilmesi
8 Genel tekrar -Ara Sınav Uygulanması ve değerlendirilmesi
9 Konserve gıdalardaki analizlerin yapılışı Uygulanması ve değerlendirilmesi
10 Alkolsüz içeceklerdeki analizlerin yapılışı Uygulanması ve değerlendirilmesi
11 Alkollü içeceklerdeki analizlerin yapılışı(bira analizlerinin yapılışı) Uygulanması ve değerlendirilmesi
12 Şarap analizlerinin yapılışı Uygulanması ve değerlendirilmesi
13 Baldaki analizleri yapılışı Uygulanması ve değerlendirilmesi
14 Mikrobiyolojik analizlerin yapılışı
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Ders Kitabı: Gıda Analizleri ; Doç. Dr. Canan Hecer; Marmara Yayınevi
Gıda Analizleri, Prof. Dr. Bekir Cemeroğlu
Diğer Kaynaklar: Türk Gıda Kodeksi ve Türk Standartları
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Ölçme ve değerlendirme Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır.
Açıklama Sonuçlar öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir.
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 1 14
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 10 10
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 1 1
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 10 10
Toplam İş Yükü 91
Toplam İş Yükü / 30 saat 3,03
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 3 5 5 4 4 4 4 5 4 3 3 4
OK2 2 5 5 4 4 3 3 5 4 3 3 4
OK3 2 5 5 4 4 3 3 5 4 3 3 4
OK4 2 5 5 4 4 3 3 5 4 3 3 4
OK5 2 5 5 4 4 3 3 5 4 3 3 4
OK6 2 5 5 4 4 3 3 5 4 3 3 4
OK7 2 5 5 4 4 3 3 5 4 3 3 4
OK8 2 5 5 4 4 3 3 5 4 3 3 4
OK9 3 5 5 5 4 5 4 5 4 3 3 4
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr