1 | Dersin Adı: | YÖRESEL MUTFAKLAR |
2 | Dersin Kodu: | ASLZ207 |
3 | Dersin Türü: | Zorunlu |
4 | Dersin Seviyesi: | Önlisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 2 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 3 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 5 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | Yok |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Öğr. Gör. ERDOĞAN BOZAN |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | Meslek Yüksekokulları Yönetim Kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları. |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr.Gör. Erdoğan BOZAN Adres: UÜ. Harmancık Meslek Yüksekokulu Tel: 0 (224) 294 26 92 (Dahili: 63123) Fax: 0 224 881 32 18 e-mail: ebozan@uludag.edu.tr |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | Yöresel mutfak kültürünü araştırarak bu yörelerin yemeklerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak. |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: | Yörelerde bulunan mahreç ve menşei işaretli ürünleri tarım ürünlerini hayvansal ürünleri ve yemek kültürünü bilir ve iş yaşamında menülerinde kullanabilir |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Orta Anadolu Mutfağı | Orta Anadolu yemekleri |
2 | Orta Anadolu Mutfağı Yemekleri | Orta Anadolu yemekleri |
3 | Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı | Doğu Anadolu yemekleri |
4 | Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı Yemekleri | Doğu Anadolu yemekleri |
5 | Güneydoğu Anadolu Mutfağı | Güneydoğu Anadolu yemekleri |
6 | Güneydoğu Anadolu Mutfağı Yemekleri | Güneydoğu Anadolu yemekleri |
7 | Akdeniz Mutfağı | Akdeniz yemekleri |
8 | Akdeniz Mutfağı | Akdeniz yemekleri |
9 | Akdeniz Mutfağı Yemekleri | Akdeniz yemekleri |
10 | Ege Mutfağı | Ege yemekleri |
11 | Ege Mutfağı Yemekleri | Ege yemekleri |
12 | Karadeniz Bölgesi Mutfağı | Karadeniz yemekleri |
13 | Karadeniz Bölgesi Mutfağı Yemekleri | Karadeniz yemekleri |
14 | Trakya Mutfağı | Trakya yemekleri |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 1 | 25 |
Kısa Sınav | 1 | 15 |
Ödev | 0 | 0 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 3 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | Ölçme ve değerlendirme, Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır. | |
Açıklama | Sonuçlar, öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir. |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 4 | 56 |
Ödevler | 0 | 0 | 0 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 1 | 12 | 12 |
Diğer | 1 | 12 | 12 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 14 | 14 |
Toplam İş Yükü | 150 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 5 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |