Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
TOPRAKSIZ TARIM
1 Dersin Adı: TOPRAKSIZ TARIM
2 Dersin Kodu: GBUP221
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. SERAP KIRMIZI
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Dr. Hüseyin Can Alpsoy
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Dr. Hüseyin Can Alpsoy
hcan@uludag.edu.tr
0(224)7736069
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Seracılıkta topraktan kaynaklanan sorunları ortadan kaldırmak ve kontrollü koşullarda daha kaliteli ve yüksek verim almaya yönelik geliştirilen topraksız tarım uygulamalarına ilişkin temel bilgiler verilecektir.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Yeni teknikler hakkında bilgi sahibi olma.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Topraksız tarımın dünü, bugünü ve geleceği hakkında bilgi sahibi olma;
2 Topraksız tarımın tanımını, avantaj ve dezavantajlarını bilme;
3 Topraksız tarımın seralarda kullanım olanaklarını ve topraksız tarım tiplerini öğrenebilme;
4 Topraksız tarımda kullanılan besin eriyiklerinin hazırlanmasını ve hesaplanmasını öğrenme;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Topraksız tarımın tanımı, tarihçesi, Dünya’da ve Türkiye’de durumu
2 Topraksız tarımın neden seracılıkta geniş kullanım alanı bulduğunun nedenleri
3 Topraksız tarımın avantaj ve dezavantajları
4 Topraksız tarım teknikleri ve sınıflandırılması
5 Katı ortam tekniğinde kullanılan ortamlar ve özellikleri
6 Topraksız tarım için seranın hazırlanması
7 Topraksız tarımda kullanılan su kültürü yöntemleri
8 Topraksız tarımda kullanılan su kültürü yöntemleri (devam)
9 Katı ortam kültürü ve su kültürü yöntemlerinin karşılaştırılması
10 Topraksız tarımda kullanılacak besin elementlerinin tanımı
11 Topraksız tarımda kullanılacak besin eriyiklerinin hesaplanması
12 Besin eriyiklerinin PH, EC, sıcaklık ve oksijen içerikleri
13 Topraksız tarımın geleceği
14 Topraksız tarımla ilgili video gösterimi
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Sevgican A., 2003. Örtü Altı Yetiştiriciliği ( Cilt II. Topraksız Tarım ). Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 526. Bornova
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Sınav
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 14 14
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 20 20
Toplam İş Yükü 104
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 2 1 0 0 0 0 2 0 2 0 0 0
OK2 2 1 3 2 1 2 2 2 3 2 0 0
OK3 2 1 1 1 1 2 2 2 3 1 0 0
OK4 1 1 0 0 0 1 2 1 1 4 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr