1 |
Dersin Adı: |
TOPRAKSIZ TARIM |
2 |
Dersin Kodu: |
GBUP221 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. SERAP KIRMIZI |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Dr. Hüseyin Can Alpsoy |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Dr. Hüseyin Can Alpsoy hcan@uludag.edu.tr 0(224)7736069 |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Seracılıkta topraktan kaynaklanan sorunları ortadan kaldırmak ve kontrollü koşullarda daha kaliteli ve yüksek verim almaya yönelik geliştirilen topraksız tarım uygulamalarına ilişkin temel bilgiler verilecektir. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Yeni teknikler hakkında bilgi sahibi olma. |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Topraksız tarımın tanımı, tarihçesi, Dünya’da ve Türkiye’de durumu |
|
2 |
Topraksız tarımın neden seracılıkta geniş kullanım alanı bulduğunun nedenleri |
|
3 |
Topraksız tarımın avantaj ve dezavantajları |
|
4 |
Topraksız tarım teknikleri ve sınıflandırılması |
|
5 |
Katı ortam tekniğinde kullanılan ortamlar ve özellikleri |
|
6 |
Topraksız tarım için seranın hazırlanması |
|
7 |
Topraksız tarımda kullanılan su kültürü yöntemleri |
|
8 |
Topraksız tarımda kullanılan su kültürü yöntemleri (devam) |
|
9 |
Katı ortam kültürü ve su kültürü yöntemlerinin karşılaştırılması |
|
10 |
Topraksız tarımda kullanılacak besin elementlerinin tanımı |
|
11 |
Topraksız tarımda kullanılacak besin eriyiklerinin hesaplanması |
|
12 |
Besin eriyiklerinin PH, EC, sıcaklık ve oksijen içerikleri |
|
13 |
Topraksız tarımın geleceği |
|
14 |
Topraksız tarımla ilgili video gösterimi |
|