Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ
1 Dersin Adı: SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2 Dersin Kodu: GSD4250-S
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 4
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 8
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. SİNE ÖZMEN TOĞAY
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Yok
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Doç. Dr. Sine ÖZMEN TOĞAY
0 224 294 16 29 / sinetogay@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Bu dersin amacı, su ürünlerinin bileşim ve besin unsurları hakkında bilgi vermek, bu ürünlerin üretim ve muhafaza koşullarını öğretmek ve bu ürünlerde meydana gelebilecek kontaminasyon ve bozulma risklerini açıklamaktır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Su ürünlerinin işleme ve muhafaza teknikleri hakkında bilgi edinmek.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Su ürünlerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerini öğrenir.;
2 Su ürünleri çeşitlerini ve işleme tekniklerini öğrenir.;
3 Su ürünlerinin işleme ve muhafaza tekniklerini öğrenir.;
4 Su ürünlerinin kontaminasyon ve bozulma risklerini ve önleme yöntemlerini öğrenir.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Su ürünleri hakkında genel bilgiler
2 Balık ve kabuklu türleri
3 Su ürünleri etlerinin yapısı
4 Su ürünleri etlerinin kimyasal komposizyonu
5 Su ürünleri etlerinin mikrobiyolojik özellikleri
6 Balık etinin insan sağlığı için önemi
7 Su ürünlerinde kalite kontrol
8 Su ürünlerinde kalite kontrol
9 Su ürünleri işleme teknolojileri (Soğutma teknolojisi)
10 Su ürünleri işleme teknolojileri (Dondurarak muhafaza teknolojisi)
11 Su ürünleri işleme teknolojileri (Tuzlama teknolojisi)
12 Su ürünleri işleme teknolojileri (Kurutma teknolojisi)
13 Su ürünleri işleme teknolojileri (Dumanlama teknolojisi)
14 Su ürünleri işleme teknolojileri (Konserve teknolojisi)
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Çaklı, Ş. 2007. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 1, Ege Üniversitesi Yayınları, İzmir.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Ara sınav ve final sınavı yapılarak bağıl değerlendirme uygulanmaktadır.
Açıklama Bağıl değerlendirme uygulanır.
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 17 17
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 17 17
Toplam İş Yükü 107
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11
OK1 4 3 3 0 3 3 0 3 4 4 4
OK2 4 3 3 0 4 4 0 3 3 3 4
OK3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4
OK4 4 3 0 0 0 0 0 0 0 0 4
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr