Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
İKRAM ve SERVİS TEKNİKLERİ
1 Dersin Adı: İKRAM ve SERVİS TEKNİKLERİ
2 Dersin Kodu: SHUS215
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 3
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr.Gör. SILA AVGAN
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Öğr. Gör. Sıla AVGAN
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: silaavgan@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Yiyecek-içecek işletmeleri hakkında bilgi verilmesi, uçuş sürecinde sunulacak ikram malzeme ve çeşitlerinin anlatılmasıdır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Yiyecek içecek işletmeleri ve sınıflandırılmaları konusunda bilgi sahibidir;
2 Yiyecek içecek hizmeti sağlayan işletmelerde yönetim süreci hakkında bilgi sahibidir;
3 İkram malzemesinin teslimatı, yüklenmesi ve korunması açısından önemli hususları değerlendirme ve süreci yönetme becerisi kazanır;
4 İkram servisinde dikkat edilmesi gereken hijyen ve sunum usulleri hakkında farkındalık geliştirir;
5 Günün saatleri, gidilen destinasyonlar , uçuş safhaları,uçuş süresi,sınıf farklılıkları ve yolcu ihtiyacı gibi faktörleri birlikte analiz eder, buna göre servis şekline ve zamanına karar verir;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetiminin Kapsamı ve Önemi
2 Yiyecek İçecek işletmelerinin Yönetsel Fonksiyonları
3 Yiyecek İçecek işletmelerinin Yönetsel Fonksiyonları
4 Yiyecek içecek İşletmelerinin Sınıflandırılması
5 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Üretim Süreci, Hazırlık ve Hijyen Kuralları
6 Uluslararası Yiyecek İçecek Terimleri
7 Uçakta İkram ve Servis
8 Ara Sınav
9 Uçakta İkram ve Servis Öncesi Hazırlıklar
10 Yiyecek İçecek Servisi Kuralları
11 İkram ve Servis Kalitesinin Yükseltilmesi
12 Servis Çeşitleri ve Özel Yemek Talebinde Bulunan Yolculara Verilecek İkram Hizmetleri
13 Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Trendler
14 Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Trendler ve Dönemin Değerlendirilmesi
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
Prof. Dr. Nilüfer KOÇAK
Yiyecek İçecek Yönetimi
Anadolu Üniversitesi Yayınları
KARAOSMANOĞLU, K., (2017), Uçuş-İçi Yiyecek İçecek Hizmetinin Müşteri Memnuniyetine Etkisi, http://adudspace.adu.edu.tr:8080/jspui/bitstream/11607/3130/1/10135603.pdf[01.11.2018]
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 3 42
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 1 1
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 1 1
Toplam İş Yükü 86
Toplam İş Yükü / 30 saat 2,87
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10
OK1 2 5 2 1 4 4 3 5 5 5
OK2 2 4 3 3 5 5 4 5 5 5
OK3 3 5 4 3 5 4 4 5 5 5
OK4 3 5 4 2 2 4 4 5 5 5
OK5 4 5 5 2 2 5 5 5 5 5
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr