Yiyecek-içecek işletmeleri hakkında bilgi verilmesi, uçuş sürecinde sunulacak ikram malzeme ve çeşitlerinin anlatılmasıdır.
20
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21
Ders Öğrenme Kazanımları
1
Yiyecek içecek işletmeleri ve sınıflandırılmaları konusunda bilgi sahibidir;
2
Yiyecek içecek hizmeti sağlayan işletmelerde yönetim süreci hakkında bilgi sahibidir;
3
İkram malzemesinin teslimatı, yüklenmesi ve korunması açısından önemli hususları değerlendirme ve süreci yönetme becerisi kazanır;
4
İkram servisinde dikkat edilmesi gereken hijyen ve sunum usulleri hakkında farkındalık geliştirir;
5
Günün saatleri, gidilen destinasyonlar , uçuş safhaları,uçuş süresi,sınıf farklılıkları ve yolcu ihtiyacı gibi faktörleri birlikte analiz eder, buna göre servis şekline ve zamanına karar verir;
22
Dersin İçeriği
Hafta
Teori
Uygulama
1
Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetiminin Kapsamı ve Önemi
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Üretim Süreci, Hazırlık ve Hijyen Kuralları
6
Uluslararası Yiyecek İçecek Terimleri
7
Uçakta İkram ve Servis
8
Ara Sınav
9
Uçakta İkram ve Servis Öncesi Hazırlıklar
10
Yiyecek İçecek Servisi Kuralları
11
İkram ve Servis Kalitesinin Yükseltilmesi
12
Servis Çeşitleri ve Özel Yemek Talebinde Bulunan Yolculara Verilecek İkram Hizmetleri
13
Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Trendler
14
Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Trendler ve Dönemin Değerlendirilmesi
23
Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar:
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi Prof. Dr. Nilüfer KOÇAK Yiyecek İçecek Yönetimi Anadolu Üniversitesi Yayınları KARAOSMANOĞLU, K., (2017), Uçuş-İçi Yiyecek İçecek Hizmetinin Müşteri Memnuniyetine Etkisi, http://adudspace.adu.edu.tr:8080/jspui/bitstream/11607/3130/1/10135603.pdf[01.11.2018]
24
Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI
SAYISI
KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav
1
40
Kısa Sınav
0
0
Ödev
0
0
Yıl sonu Sınavı
1
60
Toplam
2
100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı
40
Finalin BAşarıya Oranı
60
Toplam
100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
SAYISI
Süresi [Saat]
Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler
14
3
42
Uygulamalı Dersler
0
0
0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)
14
3
42
Ödevler
0
0
0
Projeler
0
0
0
Arazi Çalışmaları
0
0
0
Arasınavlar
1
1
1
Diğer
0
0
0
Yarıyıl Sonu Sınavları
1
1
1
Toplam İş Yükü
86
Toplam İş Yükü / 30 saat
2,87
Dersin AKTS Kredisi
3
26
PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU