Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
YÖRESEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ
1 Dersin Adı: YÖRESEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ
2 Dersin Kodu: GIDS232
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu -
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. SAADET DİLEK YILDIZ
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Öğr. Gör. SAADET DİLEK YILDIZ
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Öğr. Gör. Saadet Dilek YILDIZ
sdilekyildiz@uludag.edu.tr
0224 294 615 34
BUÜ Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu
Gıda Teknolojisi Programı
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Ders kapsamında yöresel ürünlerin önemi, özellikleri ve bölgelere göre farklı yöresel ürünler öğretilmektedir.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Farklı yörelere ait ürünler ile ilgili bilimsel ve teknik alanda kendini geliştirebilme;;
2 Türk Gıda Kodeksi ve mevzuata uygun olarak farklı yöresel ürünleri üretebilme;;
3 Yöresel ürünler üreten firmalarda takım çalışmasına yatkın olabilme;;
4 Yöresel ürünlerin korunma altına alınmasının öneminin kavranması;;
5 Yöresel ürünlerin üretimindeki makineleri kullanma yeteneğinde olabilme;;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Yöresel Mutfak ve Yöresel Ürün Kavramları, Yöresel ürünlerin sürdürülebilirliği
2 Coğrafi İşaret Kavramı ve Uygulamaları
3 Marmara Bölgesi yöresel ürünleri
4 Marmara Bölgesi yöresel ürünleri
5 Karadeniz Bölgesi yöresel ürünleri
6 Akdeniz Bölgesi yöresel ürünleri
7 Akdeniz Bölgesi yöresel ürünleri
8 Güneydoğu Anadolu Bölgesi yöresel ürünleri
9 Ege Bölgesi yöresel ürünleri
10 Ege Bölgesi yöresel ürünleri
11 Doğu Anadolu Bölgesi yöresel ürünleri
12 Doğu Anadolu Bölgesi yöresel ürünleri
13 İç Anadolu Bölgesi yöresel ürünleri
14 İç Anadolu Bölgesi yöresel ürünleri
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Gökçe, N., Mil B., Yüncü H.R., Önçel S., Bekar A., Kabacık M., Özdoğan O.N., Işık N., (2016). Yöresel Mutfaklar, Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3375, Eskişehir.
Şengül S., Türkay O. (2017). Türkiye’nin Yöresel Mutfakları, Detay Yayıncılık, Ankara.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 30
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 10
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 1 12 12
Projeler 1 12 12
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 14 14
Toplam İş Yükü 90
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 5 0 0 0 3 3 0 0 0 0 5 0
OK2 0 5 0 0 0 3 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 0 5 0 0 0 0 5 0 0 5
OK4 5 0 0 0 5 4 0 0 0 0 5 0
OK5 5 0 0 0 5 4 0 0 0 0 5 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr