Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
HAYVANSAL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ
1 Dersin Adı: HAYVANSAL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ
2 Dersin Kodu: SBHS214
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Dr. KADER ÇETİN
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Öğr.Gör.Cumhur BERBEROĞLU
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: sduru@uludag.edu.tr
0224 676 87 80
Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu, Karacabey/BURSA
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere, Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak, ön işlemleri kontrol etmek, içme sütü üretimini kontrol etmek, kurutulmuş süt ürünleri üretimini kontrol etmek ve yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilere bu ders ile emülsiyon tipi ve fermente et ürünleri ile sucuk benzeri ürünlerin üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak;
2 Ön işlemleri kontrol etmek;
3 İçme sütü üretimini kontrol etmek;
4 Yoğurt ve Tereyağı üretimi ve gerekli kontrollerini yapmak;
5 Et ürünleri konusunda temel bilgiye sahip olur;
6 Emülsiyon tipi et ürünlerini üretir ;
7 Fermente et ürünlerini üretir;
8 Sucuk benzeri ürünleri üretir;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Dersin ve kaynakların tanıtılması
2 Sütün bileşimi- sütün oluşumu-süt hijyeni
3 Sütün nitelikleri, Süt İşletmelerinde miktar ölçümü+Hammadde ve yardımcı maddelerin depolanması+Sütün temizlenmesi
4 Sütün Temizlenmesi+Sütün havasının ve kokusunun alınması
5 Süt Yağının Ayrılması+ Sütün Standardizasyonu+ Sütün Homojenizasyonu
6 İçme Sütü Teknolojisi-Pastörize-UHT süt üretimi
7 Yoğurt Üretim Teknolojisi Sade Yoğurt Üretimi+Meyveli Yoğurt Üretimi Probiyotik Yoğurt Üretimi+Yoğurttan Ayran Üretimi
8 Ders tekrarı ve Arasınav
9 Et ürünlerinin üretiminde uygulanan temel işlemler ve et ürünlerinin sınıflandırılması
10 Emülsiyon teknolojisi
11 Sosis üretim teknolojisi
12 Salam üretim teknolojisi
13 Fermente sucuk teknolojisi
14 Fermente sucuk teknolojisi
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Süt Teknolojisi ders notları –Süreyya Saltan Evrensel.
Süt Ürünleri Teknlojisi-Cenap TekinŞen.
Süt Teknolojisi-Mustafa Metin
Ders Notu-Dr. Nejlet Filiz,
Et Bilimi ve Teknolojisi-Prof. Dr. Aydın Öztan,
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi-Prof. Dr. Şahsene Anar,
Et Endüstrisi-Prof. Dr. Yalçın Yıldırım.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 3 10 30
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 20 20
Toplam İş Yükü 98
Toplam İş Yükü / 30 saat 2,93
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11
OK1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr