Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
KÜLTÜR BALIKÇILIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ ve SAĞLIĞI
1 Dersin Adı: KÜLTÜR BALIKÇILIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ ve SAĞLIĞI
2 Dersin Kodu: LVSS250
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. Soner Altun
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Prof. Dr. Soner ALTUN
Veteriner / Klinik Öncesi Bilimler / Su Ürünleri Hastalıkları
saltun@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Öğrenciler kültür balığı yetiştiriciliğinin temel prensipleri, yetiştiricilik teknikleri ve kültür balığı hastalıkları hakkında bilgi edinir
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Ülkemiz ve dünyadaki su ürünleri üretimi ve yetiştiricilik üretiminin gıda sektöründeki önemini öğrenir;
2 Ülkemizde yetiştiriciliği yapılan balık türlerinin yetiştircilik teknikleri hakkında bilgi sahibi olur;
3 Bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıkları hakkında bilgi sahibi olur;
4 Kültür balığı yetiştiriciliği sektöründe koruyucu hekimlik uygulamalarını öğrenir;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Dünyada ve ülkemizde Su Ürünleri yetiştiriciliğindeki gelişimler. Yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmakta olan türler
2 Dünyada ve ülkemizde Su Ürünleri yetiştiriciliğindeki gelişimler. Yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmakta olan türler
3 Kültür balıkları üretim tesislerinin genel tanıtımı, Uygulanan yetiştirme tekniklerinin tanımlanması
4 Yetiştiriciliği yapılmaya uygun tatlısu ve deniz balığı türlerinin özellikleri
5 Alabalık Yetiştiriciliği
6 Levrek Yetiştiriciliği
7 Çipura ve Somon Yetiştiriciliği
8 Ara Sınav
9 Alabalık, Çipura ve Levrek balıklarında önemli bakteriyel hastalıkları
10 Alabalık, Çipura ve Levrek balıklarında önemli viral hastalıkları
11 Alabalık, Çipura ve Levrek balıklarında önemli paraziter hastalıkları
12 Alabalık, Çipura ve Levrek balıklarında önemli mantar hastalıkları
13 Kültür balığı yetiştiriciliğinde koruyucu hekimlik prensipleri
14 Kültür balıklarında aşılama yöntemleri
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1.Alpbaz A.,2005, Su Ürünleri Yetiştiriciliği. Alp yayınları. İzmir, 548s.
2.Çelikkale, M.S. 1988, İçsu Balıkları ve Yetiştiriciliği, Cilt: I-II, Trabzon, 450 s.
3.BROMAGE, N.R., ROBERTS, R.J., 2001, Broodstock Management and Egg and Larval Quality, Blackwell Science,420
4.Avault, W.J., 2005, A Step-by-step Guide to Commercial Aquaculture, AVA Publishing Inc., 890 s.
5.Çağıltay, F., 2007, İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Nobel Yayınları, Ankara 255 s.
6.Pıllay, T.V.R., 1990, Aquaculture principles and practices, Year 1990, The university press Cambridge
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)
Ödevler 0
Projeler
Arazi Çalışmaları
Arasınavlar 1
Diğer
Yarıyıl Sonu Sınavları 1
Toplam İş Yükü
Toplam İş Yükü / 30 saat
Dersin AKTS Kredisi
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 4 4 5 3 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 0 5 3 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 5 3 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 5 5 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr