Unlu mamullerde üretimi ve muhafazası sırasında meydana gelebilecek fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik değişimeleri hakkında bilgi sahibi olması;
22
Dersin İçeriği
Hafta
Teori
Uygulama
1
Unların tanımı, çeşitleri ve özellikleri
Fermente unlu mamul üretimi (açma)
2
Unlu mamül üretiminde kullanılan temel araç ve gereçler
Simit üretimi
3
Unlu mamül üretiminin genel prensipleri ve temel aşamaları
poğaça üretimi
4
Özleştirilerek hazırlanan hamur uygulamaları
Su böreği üretimi
5
Mayalı hamur uygulamaları, Ekmek çeşitleri
Ekmek üretimi
6
Yaprak hamur uygulamaları
Hamur açma ve Börek üretimi
7
Kıyılarak yapılan hamur uygulamaları
Erişte üretimi
8
Genel tekrar - ARASINAV
Kuru pasta üretimi
9
Çırpılarak yapılan hamur uygulamaları
Kek üretimi
10
Tatlıların tanım, çeşit ve özellikleri
Şekarpare üretimi
11
Sütlü tatlılar
Sütaç, kazandibi üretimi
12
Şerbetli Türk tatlıları
Kemalpaşa Tatlısı üretimi
13
Meyve tatlıları
Meyveli tart üretimi
14
Tatlı süsleme ve dekarosyanu, tatlıların sunumu
Yaş pasta üretimi
23
Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar:
Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 4 (Hamur İşleri, Börekler, Pastalar, Kekler, Tart ve Tartalötler). Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi Altın Kitap Kurabiyeler. Rana Gürtuna. Alfa Yayıncılık Pratik Mutfak Rehberi - Lezzet Saati. Bülent Özükan. Boyut Yayın Grubu Tatlılar,Pasta ve Kurabiyeler. Nil Peri Gökçe. Sis Yayınları Tatlılar. Ceren Büke. Boyut Yayın Grubu Tart ve Turta. Carla Bardi. Çekmece Yayınları
24
Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI
SAYISI
KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav
1
30
Kısa Sınav
1
10
Ödev
0
0
Yıl sonu Sınavı
1
60
Toplam
3
100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı
40
Finalin BAşarıya Oranı
60
Toplam
100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Ölçme ve Değerlendirme Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır.
Açıklama
Sonuçlar öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir.
25
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
SAYISI
Süresi [Saat]
Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler
14
1
14
Uygulamalı Dersler
14
2
28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)
0
0
0
Ödevler
0
6
6
Projeler
0
0
0
Arazi Çalışmaları
0
0
0
Arasınavlar
1
18
18
Diğer
0
0
0
Yarıyıl Sonu Sınavları
1
24
24
Toplam İş Yükü
90
Toplam İş Yükü / 30 saat
3
Dersin AKTS Kredisi
3
26
PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU